Tekstikoko
 
-mg-2438.jpg
 

Someron Kulttuuri ry – Tervetuloa!

Someron Kulttuuri vastaa kaupungin kulttuuristrategianmukaisesta kulttuuritehtävästä. Someron Kulttuurin arvoina ovat yhteisöllisyys, saavutettavuus ja hyvinvointi. Kulttuuri antaa hyvän pohjan lapsen ja nuoren kehitykselle, edesauttaa asukkaiden viihtyvyyttä ja elinvoimaisuutta.

Someron kaupungin kulttuuristrategia [PDF]

 

Tapahtumat

Kysymyksiä Karjalasta

Kysymyksiä Karjalasta

24.02.2019 klo 15:00 – klo 16:30
Teatteri


Pieni paperiteatteriesitys isosta kaihosta

Turkulainen nukketeatteritaiteilija Timo Väntsi pohtii sooloteoksessaan sodissa menetettyä Karjalaa. Karjalaa haaveiden kohteena, historiallisena paikkana ja toisaalta keskustelujen aiheena. Isojen maailmantapahtumien rinnalla kulkee tutkimusretki omiin karjalaisiin juuriin.

- Kysymyksiä Karjalasta on sukellus Suomen poliittiseen lähihistoriaan, mutta samalla tekijän omaan sukuhistoriaan, ihan tavallisen evakkoperheen vaiheisiin Kannaksen Karjalasta Varsinais-Suomeen. Esitys on kertomus ihmisistä maailman myllerrysten keskellä, mutta samalla se nostaa esiin Karjala-keskustelun polttavimmat, kiistellyimmät ja absurdeimmat käänteet, kertoo esityksen tekijä Timo Väntsi.

Esitys on sekoitus paperiteatteria, lumoavia piirroskuvia ja tarinankerrontaa. Vaikean ja monisyisen aiheen ääressä itketään ja nauretaan. Vanhaa slogania muunnellen: Karjalainen tragedia on hauskempi kuin hämäläinen komedia. Esityksen päätteeksi esiintyjä ja yleisö istahtavat haastelemaan kahvikupin ääreen.

Timo Väntsi on kokenut nukketeatteriesiintyjä, joka on ollut mukana monissa nukketeatterituotannoissa näyttelijänä, ohjaajana, käsikirjoittajana tai nukenrakentajana. Hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat mm. John-Eleanor (2011) ja Erittäin hyvä ystäväni Paroni von Münchhausen (2016).

Liput 15€, varaukset liisa.mattila@somero.fi tai 044 7791383.Sijainti: Kiiruun talo, Joensuuntie 22, Somero
Yhteyshenkilö: Someron Kulttuuri yhdistys ry Liisa Mattila


 


 

Someron Kulttuuri ry

Joensuuntie 22
31400 Somero

Kulttuurituottaja
Liisa Mattila
p. 044 7791 383
liisa.mattila(a)somero.fi

Kiiruun tila
Joensuuntie 22
31400 Somero

 

Olet täällä: