Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
ajankohtaista

Ajankohtaista

21.12.2016

Jätehuoltomääräykset


Forssan kaupungin jätelautakunta on kokouksessaan 13.12.2016 hyväksynyt luonnoksen Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n yhteistoiminta-alueen kuntien yhteisiksi jätehuoltomääräyksiksi.

Jätehuoltomääräykset koskevat kunnan vastuulla olevien jätteiden määrän vähentämistä, lajittelua, hyödyntämistä ja loppukäsittelyä sekä näiden jätteiden keräilyä, kuljetuksia ja vastaanottoa ja niihin liittyviä käytännön järjestelyjä ja teknisiä vaatimuksia kiinteistöillä ja jätteen vastaanottopaikoilla. Määräykset koskevat myös toimia roskaantumisen ehkäisemiseksi sekä jätteistä ja kuljetuksista mahdollisesti annettavia tietoja. Lisäksi määräyksissä annetaan ehtoja sellaiselle jätteen pienimuotoiselle ja omatoimiselle käsittelylle, joka ei vaadi ympäristölupaa.

Jätehuoltomääräykset koskevat Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n osakaskuntia, joita ovat tällä hetkellä Akaan, Forssan, Huittisten, Loimaan ja Someron kaupungit sekä Euran, Humppilan, Jokioisten, Kosken Tl, Oripään, Punkalaitumen, Säkylän, Tammelan, Urjalan ja Ypäjän kunnat sekä Sastamalan kaupunki lukuun ottamatta Suodenniemen ja Mouhijärven alueita.

Jätehuoltomääräysten luonnos on nähtävillä yhteistoiminta-alueen kuntien virastoissa sekä Internet-sivuilla 31.1.2017 asti.

Niille, joiden elinympäristöön, työntekoon tai muihin oloihin asian ratkaisulla voi olla huomattava vaikutus, varataan mahdollisuus lausua mielipiteensä asiasta. Mahdollinen mielipide pyydetään toimittamaan Forssan kaupungin jätelauta-kunnalle, os. Turuntie 18, 30010 Forssa tai kirjaamo@forssa.fi viimeistään 31.1.2017.

Lisätietoja antaa jätehuoltopäällikkö Marja Rantanen, p. 03 4141 5336, marja.rantanen@forssa.fi

Forssassa 20.12.2016 

Jätelautakunta