Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
ajankohtaista

Ajankohtaista

21.11.2018

Hulevesiasiaa


Postilaatikkoon tipahtaa vielä tämän vuoden aikana lasku hulevedestä. Monia ihmetyttää miksi pitää sadevedestä maksaa. Tämän maksun tarkoituksena onkin huolehtia, että sadevedet kulkeutuvat sinne, minne pitääkin eikä talojen kellareihin. Hulevesimaksulla katetaan yleisten alueiden kuten katu- ja puistoalueiden sekä kiinteistöiltä tulevien hulevesien johtamisen kustannuksia. Niitä syntyy esimerkiksi hulevesiviemäriverkoston, ojaverkoston ja erilaisten viivytysrakenteiden rakentamisesta ja ylläpidosta. Hulevesijärjestelmästä hyötyvät kaikki järjestelmän vaikutusalueella olevat kiinteistöt. Maksu koskee kaikkia hulevesijärjestelmän vaikutusalueella olevia kiinteistöjä eli asemakaavan sisäpuolella olevia kiinteistöjä.

Hulevesimaksuista saadut tuotot käytetään hulevesijärjestelmien suunnitteluun, rakentamiseen ja kunnossapitoon. Hulevesijärjestelmään kuuluu hulevesiviemäreiden lisäksi asemakaavoitetun alueen ojia, kaupunkipuroja ja hulevesirumpuja. Sitä ei käytetä muuhun tarkoitukseen.

Hulevesimaksu laskutetaan kerran vuodessa. Hulevesimaksu peritään lähtökohtaisesti vain yhdeltä kiinteistöomistajalta, vaikka kaikki kiinteistönomistajat vastaavat maksusta yhteisvastuullisesti.

Lasku on kohdennettu tietyn ajankohdan omistajatietojen perusteella, joten uusimpien kiinteistökauppojen tiedot eivät ole välittyneet laskutusrekisteriin.

Omasta laskustasi voit ottaa yhteyttä

puhelimella: Helena Taka-aho 040-1268281
sähköpostilla: Helena.Taka-aho(a)somero.fi


Hulevesimaksu

Somerolla hulevesimaksu koostuu 70 euron perusmaksusta sekä kiinteistön kokoon ja käyttötarkoitukseen perustuvasta kertoimesta. Ranta-alueella maksu puolittuu 35 euroon. Alle 40 m2 kokoisia rakennuksia ei laskuteta. Kiinteistön pinta-alasta puhuttaessa tarkoitetaan maapinta-alaa, ei kiinteistöllä olevien rakennusten pinta-alaa. Taulukon jälkeen on liitetty internet-osoitteita, joista voit käydä halutessasi lukemassa lisätietoa asiasta.

Maksuluokat

Kiinteistöt on jaettu neljään luokkaan käyttötarkoituksen perusteella:

Luokka 1                                               

Luokka 2

Luokka 3

Luokka 4


Hulevesimaksu -taulukko


Lisätietoa hulevedestä