Tekstikoko
 

 
ajankohtaista

 

Ajankohtaista

17.01.2022

1.-luokalle ilmoittautuminen alkaa ma 31.1.2022


Ilmoittautuminen perusopetuksen ensimmäiselle luokalle sekä aamu- ja iltapäivätoimintaan alkaa Somerolla maanantaina 31.1.2022. Perusopetukseen ilmoitetaan kaikki vuonna 2015 syntyneet lapset sekä aiemmin syntyneet lapset, jotka eivät ole vielä aloittaneet koulunkäyntiään.
 
Perusopetuksen ensimmäiselle luokalle ilmoittaudutaan ajalla 31.1. – 15.2.2022. Ilmoittautuminen tehdään sähköisesti osoitteessa https://somero.inschool.fi/ ja siellä kohdassa Lomakkeet. Mikäli sähköinen ilmoittautuminen Wilmassa ei ole mahdollista, voi ilmoittautumisen tehdä paperisella ilmoittautumislomakkeella, joita saa esiopetuksen ryhmistä, kaupungintalon neuvonnasta ja sivistystoimistosta. Paperinen lomake täytetään ja palautetaan sivistystoimistoon viimeistään 15.2.2022.
 
Wilmassa on nähtävillä lapselle osoitettu lähikoulu. Vanhemmat voivat halutessaan anoa koulun vaihtoa toissijaiseen kouluun ilmoittamalla siitä ilmoittautumisen yhteydessä Wilmassa ja lisäksi täyttämällä erillisen paperisen anomuslomakkeen, joita saa sivistystoimistosta. Huhtikuussa kaikki tulevien ekaluokkalaisten huoltajat saavat Wilmaan päätöksen lapsen lähikoulusta.
 
Aamu- ja iltapäivätoimintaan hakeminen
 
Kouluilla koulupäivisin järjestettävään aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea 1.-2. vuosiluokan oppilaat. Toimintaan voivat hakea mukaan myös vuosiluokasta riippumatta ne oppilaat, joilla on perusopetuslain mukainen päätös erityisestä tuesta. Toimintaryhmät muodostetaan hakuajan loppuun mennessä saapuneiden hakemusten perusteella. Toiminta on maksullista. Aamu- ja iltapäivätoimintaan haetaan sähköisesti maaliskuun loppuun mennessä. 
 
 Tässä linkki sähköiseen hakemukseen:
Sähköinen hakemus aamu- ja iltapäivätoimintaan 
 
 Koulukuljetukseen hakeminen
 
Kuljetusten myöntämisperusteet noudattavat voimassa olevia kuljetusperiaatteita, ja ne on luettavissa kaupungin internet-sivuilla ja alla olevan linkin kautta voimassa olevasta Koulukuljetusoppaasta. Koulukuljetukseen haetaan sähköisesti 
huhtikuun loppuun mennessä. 

Tässä linkki sähköiseen hakemukseen:
Sähköinen koulukuljetushakemus
Koulukuljetusopas
 
Kaikissa koulunkäyntiin liittyvissä asioissa lisätietoja saa kouluilta ja sivistystoimistosta puh. 040-1268 231.