Tekstikoko
 

 
ajankohtaista

 

Ajankohtaista

16.01.2023

Someron kaupunki ja yritykset yhteisosastolla Matka-messuilla 2023

Someron kaupunki ja yritykset yhteisosastolla Matka-messuilla 2023


Someron matkailu näyttävästi esillä Matka-messuilla

Someron kaupunki lähtee Matka-messuille oman osaston voimin. Päänäytteilleasettajana on Someron kaupunki ja osasto on jaettu teemoittain Visit Someron sekä Hiidenlinna Park Resortin kesken.

 Lähdemme yhdessä isolla tiimillä ja hyvällä fiiliksellä tekemään Someroa tunnetuksi yllättävänä matkakohteena, joka on lähellä kaikkea ja silti ihanasti omassa rauhassaan täällä meidän luonnonkauniilla landellamme. Meiltä löytyy jokaisen matkailijan makuun jotakin nähtävää ja koettavaa, ja lisäksi paikallinen palvelutarjonta kahviloista kampaamoihin on tietysti aivan vertaansa vailla. Meidän viestimme on, että tänne kelpaa tulla läheltä ja kauempaakin - anna Someron yllättää!

Messuja ja tulevaa matkailukesää varten on päivitetty ajan tasalle myös Someron matkailuesite ja www.visitsomero.fi -verkkosivut (Visit Someron sivupäivitys työn alla ti-ke 17.-18.1, katkoja saattaa esiintyä tuolloin).

 

Yhteisosastolla Visit Somero ja Hiidenlinna Park Resort

Someron osasto (6r10) löytyy Kotimaan matkailun teemaosastolta, hallista nro 6. Osasto on kokonainen pieni kortteli, jossa ovat näyttävästi esillä Visit Somero sekä elämyspuisto Hiidenlinna Park Resort.

Visit Someron puoli osastoa kokoaa yhteen Someron kaupungin matkailutoiminnan sekä useita paikallisia matkailutahoja. Mukaan ovat lähdössä Huvila Härkä, Kökkön Lomamökit, Hotelli Olla ja Majatalo Myötätuuli, Hovimäki Camping leirintä- ja retkeilyalue sekä Someron Kulttuurigalleria.

Toisella puolella osastoa nähdään elämyspuisto Hiidenlinna Park Resort, joka tuo esille, mitä kaikkea elämyspuistosta löytyy. Hiidenlinna Park Resortia on kehitetty viime vuosina valtavasti ja alueella on nykyään aktiviteetteja ja nähtävää kaikenikäisille kävijöille. Elämyspuistossa vierailee varauksella myös isompia ryhmiä, kuten koululuokkia ja urheilujoukkueita.

 

Lisätietoa Visit Someron osaston näytteilleasettajista

 

HUVILA HÄRKÄ on kesäkahvila ja elämyksellinen horoskooppipuisto viisisataavuotisen kantatilan idyllisessä pihapiirissä Someron keskustassa. Tarjolla on kakkuja, pientä suolaista sekä anniskeluoikeudet. 

www.huvilaharka.fi

 

KÖKKÖN LOMAMÖKIT Hämeen Härkätien varrella Pitkäjärvellä kutsuvat nauttimaan levosta maaseutu- ja järvimaisemissa Kökkön tilalla. Historiallinen Kökkö toimi kestikievarina jo 1700-luvulla.

www.kökkö.fi

 

MAJATALO MYÖTÄTUULI JA HOTELLI OLLA tarjoavat majoitusta Somerolla. Myötätuuli on B&B-majatalo Pitkäjärvellä ja majatalon yhteyteen aukeaa kesäksi myös Norsupuisto. Hotelli Olla tarjoaa viihtyisää majoitusta aamiaisineen Someron keskustassa.

www.myotatuuli.com  

https://hotelliolla.fi/

 

HOVIMÄKI CAMPING LEIRINTÄ- JA RETKEILYALUE 

Hovimäki Camping on leirintä- ja retkeilyalue Hirsjärven rannalla, aivan kuuluisan Badding-kioski Paratiisin vieressä. Alueella on toimivat palvelut, leirintämökkejä, hyvät matkailuvaunupaikat sekä luonnonkauniita paikkoja leiriytyjille.

https://hovimakicamping.net/

 

SOMERON KULTTUURIGALLERIA sijaitsee Someron keskustassa Aholan talossa  Kulttuurigalleriassa on esillä pysyvä Aarikka näyttely, joka esittelee Kaija Aarikan tuotantoa vuodesta 1954 lähtien. Toinen pysyvä näyttely on Someron veteraanien ja sotainvalidien Perinnehuone. Vaihtuvana näyttelynä on tällä hetkellä somerolaisen kirjailija Kaari Utrion näyttely.

https://kulttuurigalleria.fi/

 

HIIDENLINNA PARK RESORT JA SISUMETSÄN SEIKKAILUPUISTO Somerniemellä tarjoavat nähtävää ja aktiviteetteja kaikenikäisille, mm. Sisumetsän Seikkailupuiston seikkailuradat, Buggy-karting-autot, Hiidenlinna Zoo, 5-metrinen Jättiläinen, Ritari Ässän auto,  Peikkometsä ja paljon muutakin. Lisäksi alueelta löytyvät ravintola-, kahvila- ja kioskipalvelut. Laajan Elämyspuiston sydämessä on upea, somerolaistaiteilija Reino Koivuniemen omin käsin rakentama kivilinna, Hiidenlinna.

https://www.hiidenlinna.com/