sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
somerofi-vaihtuva-banderollikuva-2782664862.jpg
 

Ajankohtaista

Tältä uutispalstalta löydät kaikki Someron kaupungin ajankohtaiset uutiset ja tiedotusasiat.

 

Uutiset

05.01.2021

Tiedote: Varsinais-Suomen koronaryhmä jatkoi suosituksia 24. tammikuuta saakka – peruskoulut palaavat lähiopetukseen

Tiedote: Varsinais-Suomen koronaryhmä jatkoi suosituksia 24. tammikuuta saakka  – peruskoulut palaavat lähiopetukseen

Tiistaina kokoontunut Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä jatkoi lähes kaikkia aiempia suosituksiaan 24. tammikuuta saakka. Koronakoordinaatioryhmä suosittaa, että vain yläkoulut ja alakoulujen 4–6 luokat palaisivat kokonaan lähiopetukseen. Toisella asteella opiskelijat jatkaisivat soveltuvasti etä- ja lähiopetuksessa. 

Somerolla perusopetus palaa lähiopetukseen. Lukiolaiset ovat lähiopetuksessa 12.1.2021 saakka, jonka jälkeen siirrytään mahdollisesti hybridimallin eli etä- ja lähiopetuksen yhdistelmän käyttöönottoon.

Epidemiatilanne Varsinais-Suomessa on parantunut, mutta kehitystä on vaikea ennakoida. Koronan ilmaantuvuus on kahden viikon ajalta laskenut. Joulun jälkeen ilmaantuvuusluku oli 142 sataatuhatta ihmistä kohden, maanantaina 4.1. se oli 96. Maakunta on edelleen leviämisvaiheessa. Varsinais-Suomessa otettiin vuoden vaihteessa noin 30–35 prosenttia vähemmän koronavirustestejä kuin joulua edeltävänä aikana. Alentuneiden näytemäärien perusteella ei ole mahdollisuutta tehdä päätelmää siitä, että tilanne olisi pysyvästi helpottumassa.

Koronakoordinaatioryhmä jatkoi aiemmin marras-ja joulukuussa antamiaan suosituksia kahdella viikolla eli sunnuntaihin 24.1. saakka. Suosituksena on edelleen, että sisätiloissa järjestettäviin tapahtumiin voi osallistua korkeintaan kymmenen henkilöä. Yli kymmenen henkilön yksityistilaisuuksia ei tule järjestää. Hengitysmaskien käytöstä ja turvaväleistä tulee huolehtia. 

Aikuisten sisätiloissa tapahtuva harrastustoiminta pidetään edelleen keskeytettynä. Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi kuitenkin jatkua alle 20 –vuotiaiden osalta. Ottelu- ja kilpailutoiminta on edelleen keskeytettynä. Harjoittelu tulee toteuttaa turvavälein ja ilman lähikontaktia. Yksityisten toimijoiden suositellaan ottavan käyttöön vastaavat toimet. 

Tarkemmat tiedot Someron kaupungin palveluista löydät muutokset Someron kaupungin palveluissa -sivulta.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedote 5.1.2021

 

Kehittämispäällikkö

Antti Leino
p. +358401268272
antti.leino(a)somero.fi

Kaupunginjohtaja

Sami Suikkanen
p. +358447791200
sami.suikkanen(a)somero.fi