sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
somerofi-vaihtuva-banderollikuva-2782664862.jpg
 

Ajankohtaista

Tältä uutispalstalta löydät kaikki Someron kaupungin ajankohtaiset uutiset ja tiedotusasiat.

 

Uutiset

04.03.2021

Tiedote: Someron kaupungin tilannekatsaus koronarajoituksiin liittyen

Tiedote: Someron kaupungin tilannekatsaus koronarajoituksiin liittyen

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä piti ylimääräisen kokouksen tänään 4.3. ja teki täsmennyksiä suosituksiin koronan leviämisen hillitsemiseksi. Someron kaupungin koronajohtoryhmä tarkensi sen pohjalta omia suosituksiaan, jotka pääosin ovat maakunnallisen suosituksen mukaisia.

Uusien suositusten päätarkoitus on, että kaikkia tarpeettomia kontakteja on vältettävä. Someron kaupungin tekemät tarkennukset ovat seuraavat:

  • Kaikkea tarpeetonta matkustamista tulee välttää. 
  • Vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten harrastaminen ryhmässä on edelleen sallittua, mutta lähikontaktia sisältävät harjoitteet ovat kiellettyjä. Tätä vanhempien ikäryhmien osalta harrastaminen ryhmässä tulee keskeyttää.
  • Someron kaupunki sulkee 8.3. alkaen nuorisotilat (ml. bänditila), koska kaupungin koronajohtoryhmä katsoi, että toimintaa ei voida järjestää terveysturvallisesti ja tilojen sulku on linjassa perusopetuksen ja toisen asteen etäopetukseen siirtymisen kanssa. Nuorisotyö kuitenkin jatkuu, ja sen toimintamuodoista tiedotetaan erikseen myöhemmin.
  • Kaikki suositukset ovat voimassa 28.3.2021 saakka.
  • Lisäksi on huomioitava, että valtioneuvoston viime viikon koronaohjeistukseen liittyen ja tartuntatautilain 58 §:n nojalla on Lounais-Suomen aluehallintovirasto antanut tänään (4.3.) määräyksen sulkea toimialueellaan sijaitsevien oppilaitosten tilat siten, ettei tiloja saa käyttää vuosiluokkien 7-9 opetuksen järjestämiseen ajalla 8. – 28.3. AVIn määräykseen perustuen Somerolla tehdään päätös siirtää 7.-9. luokkien oppilaat etäopetukseen ajalle 8. – 28.3. Kuten AVIn määräyksessä todetaan, on erityisen tuen ja valmistavan opetuksen sekä joustavan perusopetuksen oppilailla oikeus lähiopetukseen. Valtioneuvoston ohjeistuksiin ja Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän suosituksiin liittyen myös Someron lukioissa siirrytään etäopetukseen 8. – 28.3. väliseksi ajaksi. Tarkemmista etäopetukseen liittyvistä ohjeista sekä ylioppilaskirjoituksiin liittyvistä järjestelyistä tiedotetaan erikseen opiskelijoille ja huoltajille.

Odotettavissa on lisää tartuntatautilakiin perustuvia Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätöksiä, joilla tulee olemaan vaikutuksia tilojen käyttöön myös Somerolla. Asiasta tullaan tiedottamaan erikseen. 

Linkit lisätietoihin:

 

Kehittämispäällikkö

Antti Leino
p. +358401268272
antti.leino(a)somero.fi

Kaupunginjohtaja

Sami Suikkanen
p. +358447791200
sami.suikkanen(a)somero.fi