sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
somerofi-vaihtuva-banderollikuva-2782664862.jpg
 

Ajankohtaista

Tältä uutispalstalta löydät kaikki Someron kaupungin ajankohtaiset uutiset ja tiedotusasiat.

 

Uutiset

20.04.2021

Tiedote: Someron kaupungin tilannekatsaus koronarajoituksiin liittyen

Tiedote: Someron kaupungin tilannekatsaus koronarajoituksiin liittyen

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä on 20.4.2021 päättänyt keventää rajoituksia maltillisesti. Vaikka tartunnat ovat vähentyneet Varsinais-Suomen alueella olemme kuitenkin vielä leviämisvaiheessa. Testiin on syytä hakeutua hyvin herkästi ja nopeasti.

Rajoitusten keventäminen aloitetaan lapsista ja nuorista. Vuonna 2001 syntyneillä ja nuoremmilla ryhmäliikunta ulkona ja sisällä oman ryhmän kesken sallitaan, mutta lähikontaktia sisältävät harjoitteet sisäliikuntatiloissa eivät ole sallittuja. Uusi linjaus tulee voimaan maanantaista 26.4. alkaen.

Vaikka sisätiloissa saadaan harrastaa, tulee muistaa, että koronavirustartunta voi helposti tarttua esimerkiksi pukuhuoneissa kun ollaan lähellä toisia. Pukuhuoneiden käyttöä tulee välttää.

Lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutoiminta on tauolla vähintään 15.5. asti.

Aikuisten ryhmäliikunta ulkotiloissa sallitaan ilman lähikontakteja 26.4. alkaen. Maakunnallisesti on kuitenkin suositeltu enintään kuuden hengen ryhmäkokoja. 

Uimahalli avataan 26.4. alkaen ja samanaikaista asiakasmäärää tullaan rajoittamaan. Edelleen huomioidaan tartuntatautilain 58d §:n mukaiset vaatimukset. Altaassa, suihkussa ja saunassa ei voi käyttää maskia ja siitä johtuen täytyy noudattaa erityistä varovaisuutta esimerkiksi turvavälien pitämisessä. Tästä johtuen Someron kaupunki on linjannut, ettei saunaa oteta toistaiseksi käyttöön ja uimahallin avaamisen suhteen edetään maltillisesti.  

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on jatkanut 20.4.2021   tartuntatautilain 58 §:n mukaista päätöstä, joka koskee sisä- ja ulkotiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Lounais-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Varsinais-Suomen ja Satakunnan kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 6 (kuusi) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Määräys on voimassa ajalla 27.4.2021–14.5.2021.

Lisätietoa:

Aluehallintoviraston päätös 20.4.2021

Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä pdf 2.7MB

Muutokset Someron kaupungin palveluissa

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedote

 

Kehittämispäällikkö

Antti Leino
p. +358401268272
antti.leino(a)somero.fi

Kaupunginjohtaja

Sami Suikkanen
p. +358447791200
sami.suikkanen(a)somero.fi