sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
somerofi-vaihtuva-banderollikuva-2782664862.jpg
 

Ajankohtaista

Tältä uutispalstalta löydät kaikki Someron kaupungin ajankohtaiset uutiset ja tiedotusasiat.

 

Uutiset

08.04.2021

Tervetuloa tekemään yllättävän näkyvää Someroa 2021!

Tervetuloa tekemään yllättävän näkyvää Someroa 2021!

Someron kaupungin toiminnan perustana ovat somerolaisten tarpeet ja hyvinvointi. Toimivat julkiset ja yksityiset palvelut, terveellinen ja turvallinen ympäristö sekä sosiaaliset verkostot ovat hyvinvoinnin kulmakiviä. Someron elinvoimaisuutta ja hyvinvointia edesauttaa oleellisesti myös se, millaisen kuvan me kaikki täällä toimivat yhteisöt, yritykset ja asukkaat annamme ulospäin kotikaupungistamme.

Tiedämme itse, että Somerolla on paljon hyvää, josta olla ylpeä. Tänä vuonna somerolaisista yrittäjistä kertonut TV-sarja toi yhteisöllemme myös uudenlaista näkyvyyttä. Sarjan myötä alkoi ainakin paikallisesti ennätyksellisen vilkas keskustelu siitä, mikä Somerolla on parasta, ja mitä Somerosta pitäisi kertoa muille. Tämä osaltaan antaa meille ehkä kaikkien aikojen parhaat lähtökohdat jatkaa Somero-kuvan kirkastamista.


Mitä siis kannattaa tehdä? 

Jokainen voi toiminnallaan vaikuttaa Someron vetovoimaan, sekä hyvässä että pahassa, sillä me kaikki olemme käveleviä Somero-mainoksia. Siksi kutsun kaikki somerolaiset mukaan talkoisiin! Osallistuminen on helppoa, sillä jokainen voi omalta osaltaan tuoda Someroa ja sen hyviä puolia esiin erilaisissa kohtaamisissa ja omassa viestinnässään. Uskottavin ja luotettavin viesti tulee somerolaisilta itseltään.

Totta on sekin, että myös parantamisen varaa Somerolta löytyy, ja kriittinen keskustelu epäkohdista erityisesti omassa piirissä on toki paikallaan. Sitäkin keskustelua voidaan tunnetusti käydä monella tapaa: parhaimmillaan rakentavasti ratkaisuehdotuksia pohtien ja huonoimmillaan alatyylillä yksipuolisesti arvostellen. On hyvä tiedostaa, että sävy, jolla sisäistä keskustelua käydään, on samalla väistämättä osa Someron julkisuuskuvaa.

Yhteenkuuluvuus toisten ihmisten kanssa on tärkeää varmasti meistä jokaiselle. Somerolle muuttaa vuosittain yli 300 uutta asukasta, moni ilman paikallisia kontakteja tai muita sosiaalisia verkostoja. Uusien asukkaiden viihtyvyyden kannalta on äärimmäisen tärkeää, että he pystyvät haluamallaan tavalla ja tasolla kotiutumaan myös osaksi sosiaalista yhteisöämme. Tämä ei välttämättä ole vieraalla paikkakunnalla aina helppoa.

Siksi kaupunki hakee nyt Somero-kummeja. Somero-kummit ovat tavallisia somerolaisia, jotka toimivat oppaina ja avittavat kaupunkiin muuttavia tai muuttoa harkitsevia hyvään alkuun. Somero-kummien velvoitteet ovat kevyet, mutta rooli palkitseva – pääseehän ”kummikin” samalla tutustumaan uusiin ihmisiin. Lue asiasta lisää osoitteesta yllättäväsomero.fi

Toivon kaikille Someron asukkaille, yrityksille ja muille yhteisöille hyvää kevättä – tehdään yhdessä Somero näkyväksi!

 

Sami Suikkanen, kaupunginjohtaja

 

Kehittämispäällikkö

Antti Leino
p. +358401268272
antti.leino(a)somero.fi

Kaupunginjohtaja

Sami Suikkanen
p. +358447791200
sami.suikkanen(a)somero.fi