sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
somerofi-vaihtuva-banderollikuva-2782664862.jpg
 

Ajankohtaista

Tältä uutispalstalta löydät kaikki Someron kaupungin ajankohtaiset uutiset ja tiedotusasiat.

 

Uutiset

04.05.2021

Tiedote: Someron kaupungin tilannekatsaus koronarajoituksiin liittyen

Tiedote: Someron kaupungin tilannekatsaus koronarajoituksiin liittyen

Koronatilanne Varsinais-Suomessa jatkaa rauhallista paranemistaan. Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 77,5. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 101,9. Positiivisten testien osuus on nyt 2,7 prosenttia, kun se viime viikolla oli 3,5 prosenttia.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä on 4.5.2021 kokouksessaan tehnyt pieniä kevennyksiä rajoituksiin kirjastoissa ja museoissa. Kirjastojen ja museoiden toimintaa avataan hallitusti. Toiminta tulee kuitenkin järjestää niin, että turvavälit voidaan säilyttää.  Yleisötilaisuuksissa on noudatettava Aluehallintoviraston (AVI) asettamaa kuuden henkilön kokoontumisrajoitusta.

Yksityisjuhlissa tapahtuneiden tartuntojen määrä on kasvanut huolimatta kuuden henkilön suositellusta maksimimäärästä. Viime viikolla 11 tartuntaa Varsinais-Suomessa on tullut yksityisjuhlista. Lukema on aikaisempina viikkoina ollut yksi tai kaksi tartuntaa. Rajoituksien voimakas purkaminen on tämän johdosta vielä ennenaikaista ja vapun jälkeinen tilanne täytyy arvioida. 

Koronakoordinaatioryhmä oli huolissaan Salon huonona pysyvästä koronatilanteesta sekä siitä, että kaupungissa rajoituksista huolimatta on järjestetty isoja kokoontumisia, joista on tullut ilmi tartuntoja. Salon korkeat tartuntaluvut voivat heijastua muuallekin maakunnan alueelle. 

Koronakoordinaatioryhmä ottaa ensi viikolla kantaa siihen, miten ylioppilasjuhlia ja koulujen päättymistä voidaan kesäkuussa juhlistaa. 

Ikääntyneiden ja riskiryhmien mahdollisuutta sosiaalisiin kontakteihin parannetaan vähitellen. Rokotuskattavuuden ollessa ympärivuorokautisen hoivan yksiköissä yli 90 prosenttia, voidaan vierailukäytäntöjä näissä helpottaa. Paikallisen epidemiatilanteen ja rokotekattavuuden salliessa voidaan myös terveyskeskusten vuodeosastoilla vierailukäytäntöjä keventää. Someron kaupunki on keventänyt vuodeosaston ja asumispalveluiden vierailukäytäntöjä. Suosituksena on edelleen, että vierailut toteutetaan mahdollisimman pienin kertakävijämäärin ja että vierailuista sovitaan ennakkoon.  

Lisätietoa:

Muutokset Someron kaupungin palveluissa 

Vierailut vuodeosastolla ja asumispalveluyksiköissä

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedote 4.5.2021

 

Kehittämispäällikkö

Antti Leino
p. +358401268272
antti.leino(a)somero.fi

Kaupunginjohtaja

Sami Suikkanen
p. +358447791200
sami.suikkanen(a)somero.fi