sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
somerofi-vaihtuva-banderollikuva-2782664862.jpg
 

Ajankohtaista

Tältä uutispalstalta löydät kaikki Someron kaupungin ajankohtaiset uutiset ja tiedotusasiat.

 

Uutiset

08.07.2021

Tiedote: Someron kaupungin tilannekatsaus koronarajoituksiin liittyen

Tiedote: Someron kaupungin tilannekatsaus koronarajoituksiin liittyen

Koronatilanne Varsinais-Suomessa on edelleen heikentynyt ja alue siirtyy kiihtymisvaiheeseen tänään 8.7. Siirtymä tarkoittaa joitain tiukennuksia alueellisiin suosituksiin. Varsinais-Suomessa suosituksissa noudatetaan kansallisia linjauksia. Varsinaissuomalaisten arkea ja elinkeinoelämää halutaan rajoittaa mahdollisimman vähän. Kesätapahtumien järjestäjien vastuu ja terveysturvalliset toimintatavat ovat ensisijaisia.

Alkukesän tartunnat tulivat alun perin pitkälti ulkomailta. Nyt jo noin 80 prosenttia koronatartunnoista on kotoperäisiä. Jäljittämättömien, tunnistamattomasta lähteestä peräisin olevien tartuntojen määrä on suurin kahteen kuukauteen. 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 44,7 (THL 7.7.). Heinäkuun 1. päivänä ilmaantuvuus oli 27,4. Positiivisten koronatestien osuus on nyt 1,9 prosenttia, kun se heinäkuun alussa oli hieman yli 2 prosenttia.

Somerolla on viimeisen kahden viikon aikana todettu kaksi tautitapausta. 

Kiihtymisvaiheeseen siirtyminen Varsinais-Suomessa tarkoittaa tiukennuksia alueellisiin suosituksiin. Varsinais-Suomessa noudatetaan kansallisia linjauksia. Kiihtymisvaiheen suositukset olivat viimeksi voimassa toukokuussa.

Epidemian kiihtymisvaiheen muutokset suosituksiin:

- Julkisten ja yksityisten asiakas- ja toimitilojen käyttöä voidaan kiihtymisvaiheessa rajoittaa. Koordinaatioryhmä ei nähnyt tälle toistaiseksi tarvetta. Toimitiloissa on kuitenkin vältettävä lähikontaktia toisiin ihmisiin, kun sisätiloissa on yli 10 ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilöä.

- Yleisötilaisuuksien ja tapahtumien osallistujamäärä Lounais-Suomen aluehallintoviraston, AVI:n päätöksen mukaisesti. Lounais-Suomen aluehallintovirasto tulee antamaan kokoontumisrajoituksia koskevan päätöksen Turun, Salon, Raision, Kaarinan ja Paraisten kuntien alueelle ajalle 9.7.-8.8.2021. Päätöksestä tiedotetaan erikseen, kun se on annettu.

-> Osallistujien ja seurueiden on vältettävä lähikontaktia toisiinsa, kun sisätiloissa on yli 10 ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilöä.

-> Tapahtumajärjestäjien on yhä noudatettava tartuntatautilain 58 c pykälän mukaisia hygieniamääräyksiä eli tapahtumat tulee järjestää terveysturvallisesti.

-> Yksityistilaisuuksia koskee sama suositus kuin yleisötilaisuuksia koskeva määräys.

- Kasvomaskia on syytä käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

- Kansallisen tason kiihtymisvaiheen etätyösuositus otetaan käyttöön.

- Aikuisten harrastustoiminnassa sisätiloissa tulee välttää lähikontaktia. Osallistujien on vältettävä lähikontakteja toisiinsa, kun sisätiloissa on yli 10 ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilöä.

- Korkeakouluissa opetus on kiihtymisvaiheessa järjestettävä niin, että osallistujat välttävät lähikontakteja, kun sisätiloissa on yli 10 ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilöä.

- Ympärivuorokautisen hoivan laitoksissa rokotuskattavuus on hyvä. Niiden vierailukäytäntöihin ei tästä syystä tehty muutoksia.

Koronarokotukset etenevät Varsinais-Suomessa toivotulla tavalla. Varsinaissuomalaisista 60 prosenttia on nyt saanut vähintään yhden rokoteannoksen ja 22 prosenttia jo toisenkin. Täysin rokotettujen henkilöiden määrä kasvaa koko ajan. 

Vaikka koronavirus kiertää varsinaissuomalaisten joukossa, sairaalahoidon tarve ei ole Varsinais-Suomessa tuntuvasti kasvanut. Tämä on osaltaan rokotteiden ansiota. Alueella pyritään edelleen mahdollisimman suureen rokotuskattavuuteen. 

Lisätietoa: 

VSSHP:n tiedote 8.7.2021

 

Kehittämispäällikkö

Antti Leino
p. +358401268272
antti.leino(a)somero.fi

Kaupunginjohtaja

Sami Suikkanen
p. +358447791200
sami.suikkanen(a)somero.fi