sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
somerofi-vaihtuva-banderollikuva-2782664862.jpg
 

Ajankohtaista

Tältä uutispalstalta löydät kaikki Someron kaupungin ajankohtaiset uutiset ja tiedotusasiat.

 

Uutiset

14.07.2021

Tiedote: Someron kaupungin tilannekatsaus koronarajoituksiin liittyen

Tiedote: Someron kaupungin tilannekatsaus koronarajoituksiin liittyen

Koronatilanne Varsinais-Suomessa on edelleen huolestuttava ja alue jatkaa kiihtymisvaiheessa. Virus leviää erityisesti nuorten keskuudessa, koska he ovat edelleen rokottamattomia. Rokotusten eteneminen lupaa kuitenkin helpotusta syksyyn.

Viime viikolla koronan ilmaantuvuus jatkoi kasvuaan. Viime 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 63,7 (THL 13.7.). Heinäkuun 7. päivänä ilmaantuvuus oli 44,7. Positiivisten koronatestien osuus on nyt 2 prosenttia, kun se 7. heinäkuuta oli 1,9 prosenttia.

Valtaosa tartunnoista saadaan lähipiiristä ja samassa taloudessa asuvilta henkilöiltä. Myös ravintoloissa on edelleen tapahtunut tartuntoja ja altistumisia. Ulkomailta tulevien tartuntojen määrät eivät ole enää kasvaneet eikä jalkapallomatkailuun liittyviä tartuntoja tai altistumisia ole löydetty lisää.

Sairaalahoidon tarve Varsinais-Suomessa on edelleen säilynyt vähäisenä, vaikka virusta kiertää väestössä yhä enemmän. Suurin osa tällä hetkellä koronaan sairastuneista on nuoria. Vaikka viruksen leviämisvauhti on nopeutunut, moni sairastaa taudin lievänä. Koronavirus johtaa nuorilla hyvin harvoin sairaalahoitoon.

Syy siihen, että virus leviää erityisesti nuorten keskuudessa, on että suuri osa 20–29 -vuotiaista ei ole Varsinais-Suomessa vielä saanut ensimmäistäkään rokoteannosta. Nuoria aikuisia kannustetaan ottamaan rokote omalla vuorollaan. Koronarokotteen antama suoja sekä turvaetäisyyksistä ja hygieniasuosituksista huolehtiminen auttavat meitä pitämään tilanteen hallinnassa ja helpottaa myös rajoituksia. 

Täysin rokotettujen henkilöiden määrä kasvaa Varsinais-Suomessa hyvää vauhtia. Varsinaissuomalaisista 61,8 prosenttia on nyt saanut vähintään yhden rokoteannoksen ja 25,7 prosenttia jo toisenkin rokotteen. 

Jos epidemiatilanne vaikeutuu kesän aikana, on koordinaatioryhmän tarkasteltava kokoontumissuosituksia sekä yleisötilaisuuksien suosituksia uudelleen. Kun koordinaatioryhmä jatkossa arvioi siirtymistä leviämisvaiheeseen, asiantuntijat painottavat erityisesti sairaalahoidon kuormitusta sekä koronakuolleisuutta Varsinais-Suomessa. 

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä ei tehnyt muutoksia nykyisiin suosituksiin 14.7.2021 kokouksessaan.

Someroa koskevat tällä hetkellä seuraavat kiihtymisvaiheen suositukset: 

- Toimitiloissa on vältettävä lähikontaktia toisiin ihmisiin, kun sisätiloissa on yli 10 ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilöä.

- Kasvomaskia on syytä käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

- Kansallisen tason kiihtymisvaiheen etätyösuositus otetaan käyttöön.

- Aikuisten harrastustoiminnassa sisätiloissa tulee välttää lähikontaktia. Osallistujien on vältettävä lähikontakteja toisiinsa, kun sisätiloissa on yli 10 ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilöä.

Lisätietoa:

VSSHP.n tiedote 14.7.2021

 

Kehittämispäällikkö

Antti Leino
p. +358401268272
antti.leino(a)somero.fi

Kaupunginjohtaja

Sami Suikkanen
p. +358447791200
sami.suikkanen(a)somero.fi