sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
somerofi-vaihtuva-banderollikuva-2782664862.jpg
 

Ajankohtaista

Tältä uutispalstalta löydät kaikki Someron kaupungin ajankohtaiset uutiset ja tiedotusasiat.

 

Uutiset

17.08.2021

Koronatilanne heikentynyt merkittävästi Somerolla – terveyskeskuksen neuvonta, jäljitystoiminta ja puhelinneuvonta ovat ruuhkautuneet

Koronatilanne heikentynyt merkittävästi Somerolla – terveyskeskuksen neuvonta, jäljitystoiminta ja puhelinneuvonta ovat ruuhkautuneet

Varsinais-Suomen alueellinen koronatilanne on parantunut hieman viime viikosta. Ilmaantuvuus ja tartuntamäärät ovat laskeneet. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä on arvioinut, että maakunta pysyy edelleen leviämisvaiheessa. Alueellisesta paremmasta tilanteesta huolimatta Somerolla koronatilanne on heikentynyt merkittävästi. Somerolla on todettu viikolla 32 yhteensä 5 tartuntaa ja kuluvalla viikolla 33 (16.8.2021) yhteensä 4 tartuntaa. Altistuneita on useita kymmeniä.

Joensuun koulussa on todettu useampia tartuntoja, joista johtuen kolme luokkaa on asetettu karanteeniin. Yksittäisiä altistuneita on myös muilla luokilla. Someron koronajohtoryhmä on linjannut 17.8.2021 kokouksessaan tarpeelliseksi siirtää Joensuunkoulun 3-6. vuosiluokat etäopetukseen ajalle 18.8.-27.8.2021. Sivistysjohtaja on tehnyt etäopetukseen siirtymisestä päätöksen. Päätöksellä pyritään varmistamaan oppilaiden ja henkilökunnan terveysturvallisuus, tartuntaketjujen nopea katkaiseminen sekä terveydenhuollon ja koronaepidemian hallinnan kantokyky. Terveyskeskuksen näytteenotto, jäljitystoiminta sekä puhelinneuvonta ovat merkittävästi ruuhkautuneet. Suosituksena Someron kaupungin koronajohtoryhmä esittää lisäksi, että Joensuun koulun oppilaat pidättäytyisivät lähikontakteja sisältävästä sisätiloissa tapahtuvasta harrastustoiminnasta 29.8.2021 saakka.

Maskin käyttöä suositellaan edelleen käytettäväksi kaikissa lähikontakteissa ja lähiopetuksessa 5. vuosiluokasta alkaen. Koulukuljetuksissa suositellaan käytettävän maskia 1. vuosiluokasta alkaen. Oireisena tulee jäädä omaehtoiseen karanteeniin ja välttää lähikontakteja sekä hakeutua koronatestiin. Karanteenia tulee noudattaa ja alaikäisten jäädessä karanteeniin vanhempien tulee huolehtia karanteenin toteutumisesta. Alle 16-vuotiaan lapsen huoltaja voi saada tartuntatautipäivärahaa, jos lapsi on määrätty olemaan kotona tartuntataudin vuoksi.

Rokottautumalla on mahdollista välttää karanteeni

Kaksi kertaa rokotetun on mahdollista välttää altistuessaan karanteeni, mikäli rokotettu on oireeton. Rokotus ei estä välttämättä sairastumista koronavirustautiin, mutta rokottautumalla on mahdollista välttää taudin vaikeat muodot. Tavoitteena on edelleen mahdollisimman suuri rokotuskattavuus. Lue lisää rokotuksista: THL: Rokotteet ja koronavirus

Kaikki yli 16-vuotiaat varaavat rokotusajan itse sähköisen ajanvarauksen tai puhelinajanvarauksen p. 050 377 6155 (arkisin klo 12-13) kautta. 12-15-vuotiaat saavat tiedon rokotusajankohdasta kouluterveydenhoitajalta. Mikäli lapsi tai nuori toivoo huoltajan olevan läsnä rokotustilanteessa ajan voi varata soittamalla ajanvarausnumeroon.

Sähköinen ajanvaraus 

Somerolla järjestetään pop up -rokotuspäivä lauantaina 21.8.2021 Monitoimitalolla os. Kiiruuntie 6. Paikalle voi tulla ilman ajanvarausta klo 9-13. Rokotteita on rajoitetettu määrä. Rokotuspäivässä voi saada ensimmäisen tai toisen annoksen. Toisen rokotuksen osalta ensimmäisestä rokotuksesta tulee olla kulunut vähintään 8 viikkoa. Moderna-rokotteen ensimmäisessä vaiheessa saaneet eivät voi saada tehostetta pop up –päivässä. 

 

Kehittämispäällikkö

Antti Leino
p. +358401268272
antti.leino(a)somero.fi

Kaupunginjohtaja

Sami Suikkanen
p. +358447791200
sami.suikkanen(a)somero.fi