sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
somerofi-vaihtuva-banderollikuva-2782664862.jpg
 

Ajankohtaista

Tältä uutispalstalta löydät kaikki Someron kaupungin ajankohtaiset uutiset ja tiedotusasiat.

 

Uutiset

19.11.2021

24.11.2021 kuulemistilaisuuteen laajennettu osallistumismahdollisuus

24.11.2021 kuulemistilaisuuteen laajennettu osallistumismahdollisuus

Arvoisat kuntalaiset

Oppimisympäristöselvitystyön ja tulevan palveluverkkosuunnitelman esittelytilaisuus sekä kuntalaisten kuuleminen 24.11.2021:

AVI:n uudet koronamääräykset tilaisuuksien järjestämisestä julkaistiin aivan viime metreillä ennen oppimisympäristöselvitystyötä koskevan esittelytilaisuuden informointia. Aiemmin tilaisuuteen oli mahdollisuus ilmoittautua puhelimitse ja paikkoja oli tarjolla 50. Laajennamme mahdollisuutta osallistua tilaisuuteen koronapassin kanssa. Kiiruun auditorioon otetaan 100 henkilöä sisään. Tilaisuuteen ilmoittautuminen tehdään etukäteen alla olevan ilmoittautumislinkin kautta. Koronapassi tarkistetaan ovella. Tilaisuuteen osallistuvilta toivotaan maskin käyttöä.

Linkki Webropol ilmoittautumiseen: https://link.webropolsurveys.com/EP/0ACDEA488CA9D53E

Etänä tilaisuuteen voi osallistua seuraavan linkin kautta: Linkki tilaisuuteen, https://meet.somero.fi/antti.leino/0DRRW8TD

Tervetuloa!
Sivistyslautakunta

****

Arvoisat kuntalaiset 

Oppimisympäristöselvityksestä sekä tulevaisuuden varhaiskasvatus- ja opetusverkon muutossuunnitelmista järjestetään kuntalaisille avoin esittelytilaisuus ke 24.11.2o21 klo 18. Tilaisuus toteutetaan hybridimallilla. Siihen on mahdollista osallistua etänä tai osallistumalla tilaisuuteen Kiiruun koulukeskuksen auditoriossa.  

Varsinais-Suomessa koronatilanne on kovassa kasvussa tällä hetkellä. Tämän johdosta Aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli viisikymmentä (50) henkilöä ajalla 16.11. – 16.12.2021. Noudatamme koronaohjeistusta, minkä vuoksi Kiiruun auditorioon voidaan ottaa paikan päälle viisikymmentä (50) osallistujaa. Paikka tulee varata etukäteen to 18.11 klo 8-10 välisenä aikana soittamalla sivistystoimiston numeroon 040-1268 231. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Koronatilanteen vuoksi suosittelemme etäosallistumista. Linkki toimitetaan myöhemmin.  

Sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 9.11, että oppimisympäristöselvitystyö asetetaan nähtäville kuntalaisten kuulemista varten siten, että siitä voi antaa palautetta ti 30.11.2021 klo 10 mennessä. Kannanotot voi lähettää osoitteeseen kirjaamo@somero.fi. Esittelytilaisuus on osa kuntalaisten kuulemista. Sivistyslautakunta tekee kuulemisen jälkeen kaupunginhallitukselle (ja annettavaksi edelleen valtuustolle) ehdotuksen kaupungin varhaiskasvatus- ja opetusverkon lähitulevaisuuden muutossuunnitelmasta.  

Sivistysjohtajan ehdotuksena alustavassa muutossuunnitelmaehdotuksena oli, että

  • perusopetuksen yksiköissä lukuvuosien välillä 2024-2028 välillä:
  • - Pitkäjärven ja Oinasjärven koulukiinteistöihin perustetaan joustava alkuopetus sekä varhaiskasvatuspalvelut. Samassa yhteydessä Pitkäjärven 3.-6.luokat sijoitetaan Joensuun kouluun ja Oinasjärven koulun 3.-6. luokan oppilaat sijoitetaan Kirkonmäen kouluun.
    - Kirkonmäen koulu siirtyy Kiiruun koulukeskukseen, jonne perustetaan yhtenäiskoulu.

  • Tervapääskyn päiväkodin kiinteistö pidetään päiväkotikäytössä siihen saakka, kun sinne on sijoittaa lapsia ja tilaa tarvitaan.
  • Leivonpesän kiinteistön remontti/uudisrakennuksen suunnittelu aloitetaan vuonna 2022 ja suunnittelussa huomioidaan, että sinne sijoittuvat myös avoimen päiväkodin tilat ja varhaiskasvatuksen toimiston tilat.
  • edellä mainittujen toimenpiteiden toteutusaikataulusuunnitelma tarkennetaan vuonna 2023 päivitettävien lapsi- ja oppilasmäärien sekä niitä koskevien ennusteiden perusteella.
  • muutokset toteutetaan vaiheittain. 

Sivistyslautakunta hyväksyi kuulemisvaiheen pohjaehdotuksen varhaiskasvatuksen osalta ja perusopetuksen osalta asia jätettiin päätettäväksi kuulemiskierroksen jälkeiseen lautakunnan kokoukseen. 

Sivistyslautakunnassa käsiteltyyn pykälään, liitteisiin ja oheismateriaaleihin voi tutustua osoitteessa:
http://ktweb.somero.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil.htm?+elin=SIVLTK&pvm=9%2e11%2e2021%2017%3a00 

Tervetuloa tilaisuuteen!
Sivistyslautakunta

 

Kehittämispäällikkö

Antti Leino
p. +358401268272
antti.leino(a)somero.fi

Kaupunginjohtaja

Sami Suikkanen
p. +358447791200
sami.suikkanen(a)somero.fi