sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
somerofi-vaihtuva-banderollikuva-2782664862.jpg
 

Ajankohtaista

Tältä uutispalstalta löydät kaikki Someron kaupungin ajankohtaiset uutiset ja tiedotusasiat.

 

Uutiset

23.11.2021

Someron kaupungin tiedote koronasuosituksiin liittyen: Laaja etätyösuositus sekä maskit käyttöön!

Someron kaupungin tiedote koronasuosituksiin liittyen: Laaja etätyösuositus sekä maskit käyttöön!

Koronatilanne on huonontunut nopeasti. Tyksissä on hoidossa (23.11.2021) kaiken kaikkiaan 16 koronapotilasta, joista viisi on tehohoidossa. Sairaalahoidon kuormitus on nousussa. THL:n eilen ilmoittama 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 250 (Turku 364, Salo 181, Somero 47) ja luku kasvaa koko ajan. Somerolla on viimeisen kahden viikon aikana todettu yhteensä 5 koronatartuntaa. Tartuntatilanne on Varsinais-Suomen alueella jo samalla tasolla kuin pahimmillaan koko pandemian aikana ja tilanteen arvioidaan pahenevan edelleen.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä ottaa laajan etätyösuosituksen jälleen käyttöön nopeasti huonontuneen koronatilanteen vuoksi. Etätyösuositus vähentää myös työpaikkaliikennettä ja muiden kontaktien määrää. Etätyösuositus ei velvoita työnantajia, vaan se on vahva suositus.

Kasvomaskia tulee käyttää kaikissa tilanteissa, sekä sisällä, että ulkona, joissa ei pystytä pitämään tarpeeksi etäisyyttä. Suunenäsuojusta suositellaan käytettäväksi kaikkialla, jossa ihmiset ovat tekemisissä toistensa kanssa. Suositus koskee myös rokotettuja henkilöitä, sillä he voivat kantaa virusta, myös oireettomana.

Kouluissa ja oppilaitoksissa maskisuositus on voimassa peruskoulun 4. luokasta lähtien.

Terveysturvalliset käytännöt tulee muistaa kaikissa tilanteissa, missä ihmiset kokoontuvat: riittävät turvaetäisyydet, kasvomaski ja desinfioiva käsihuuhde käyttöön. Myös päiväkotihoidossa ja peruskouluissa henkilökunnan täytyy huolehtia kasvomaskin käytössä. Tartunnat korostuvat 5-14 -vuotiaiden ikäryhmissä, joten varsinkin rokottamattomat lapset täytyy suojata.  

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä suosittelee pikkujoulujuhlia järjestettävän niin, että koronapassia voidaan edellyttää osallistujilta. Tämä onnistuu esimerkiksi ravintoloissa järjestettävissä tilaisuuksissa.

LISÄTIETOA

VSSHP:n tiedote 23.11.2021

VSSHP:n koronavirusepidemia 2021 -sivusto

 

Kehittämispäällikkö

Antti Leino
p. +358401268272
antti.leino(a)somero.fi

Kaupunginjohtaja

Sami Suikkanen
p. +358447791200
sami.suikkanen(a)somero.fi