sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
somerofi-vaihtuva-banderollikuva-121605677088.jpg
 

Luvat ja maksut

Tälle sivulle on kerätty erilaisia ympäristönsuojelun lupa- ja ilmoituslomakkeita. Aiheeseen liittyvä otsikko on linkkinä ympäristöhallinnon sivuille tai kaupungin omiin hakemuksiin. Lisätietoja ja neuvoa lomakkeiden kanssa voit kysyä ympäristönsuojelusihteeriltä.

Ilmoitusten ja lupien käsittelystä perittävien maksujen maksutaulukko on sivun alalaidassa.

 
YmpäristölupaYmpäristönsuojelulain mukainen yleinen ilmoitusmenettelyRekisteröinti ympäristönsuojelun tietojärjestelmäänVesilain mukainen lupaIlmoitus rannan ruoppauksesta tai niitostaIlmoittaminen ojituksestaIlmoitus melusta ja tärinästäMaa-ainesten ottamiseen liittyvät luvatMaisematyölupaAumausilmoitus ja ilmoitus lannan levityksestä poikkeustilanteessaSelvitys kiinteistön jätevesijärjestelmästäVapautushakemus vesihuoltolaitoksen vesijohtoon, hulevesiverkostoon ja/tai viemäriin liittämisestäPoikkeaminen jätevesijärjestelmien kunnostusvaatimuksista

Poikkeaminen jätevesijärjestelmien kunnostusvaatimuksista

Haja-asutuksen jätevesiasetuksen mukaisista jätevesijärjestelmien kunnostusvaatimuksista pohjavesialueilla ja enintään 100 metrin päässä vesistöstä voi hakea poikkeusta erityisistä syistä. Poikkeuksen edellytyksenä on, että joko ympäristöön kohdistuva kuormitus on huomattavan vähäistä tai jätevesijärjestelmän parantaminen on kustannuksiltaan tai teknisesti kiinteistön haltijalle kohtuutonta. Poikkeus myönnetään enintään viideksi vuodeksi kerrallaan ja se raukeaa tilanteen muuttuessa tai kiinteistön vaihtaessa omistajaa. 

Poikkeamishakemus jätevesien käsittelystä sisältää ohjeet lomakkeen täyttöön ja tarvittaviin liitteisiin. Jokaisesta käsittelyjärjestelmästä täytetään liite 2 ja selvitys poikkeamiselle annetaan erillisillä liitteillä (3A/3B/3C/3D). 

Poikkeamishakemus jätevesien käsittelystä [PDF]

Maastoliikennelain mukainen lupaVesiliikennelain mukainen lupaYmpäristönsuojelun taksat