Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Hyvinvointi ja terveys

1.1.2023 alkaen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut järjestää Varsinais-Suomen hyvinvointialue Varha. Näitä sivuja ei enää päivitetä.

Ajantasaisen asiakasinfon löydät osoitteesta www.varha.fi

 

Terveyskeskusosasto

Turuntie 44, 31400 Somero

TERVEYSKESKUSOSASTO 

Terveyskeskuosasto sijaitsee terveyskeskuksessa samassa kerroksessa kuin poliklinikka, laboratorio ja röntgen. Potilaspaikkoja osastolla on 26. Terveyskeskusosaston toiminta painottuu lyhytaikaiseen hoitoon. Osastolla hoidetaan ja tutkitaan äkillisesti sairastuneita ja erikoissairaanhoidosta jatkohoitoon tulevia kuntoutumassa olevia potilaita, jotka toipuvat erilaista leikkauksista tai sairauskohtauksista sekä saattohoitopotilaita. Valtaosa potilaista on ikääntyneitä ja monisairaita.

Osastolla työskennellään ihmisläheisesti sekä toimintakykyä ja kuntoutumista tukevasti. Teemme töitä vuorokohtaisen omahoitajajärjestelmän mukaisesti. Fysioterapeutti sekä kuntoutuksen henkilöstö työskentelevät osastolla arkisin. Toimintaterapeutin, puheterapeutin, palveluohjaajan sekä mielenterveysyksikön työntekijöiden palveluita voidaan käyttää tarvittaessa.

Seurakunnan työntekijä voidaan pyytää paikalle potilaan niin halutessa.

Kotiutuksiin liittyen teemme tiivistä yhteistyötä Someron kotihoidon kanssa. Kotiutustiimi on aloittanut toimintansa heinäkuussa 2020.

Omien vaatteiden käyttö osastojakson aikana ei ole toivottavaa. Sen sijaan suosittelemme käyttämään omia kenkiä/tohveleita.

Emme vastaa osastolle tuoduista arvoesineistä.

Lääkärinkierto arkipäivisin.

Vierailuaika klo 14 - 18.

Mikäli sinulla on kysyttävää läheisesi tilanteesta, vuoron koordinoivan hoitajan tavoitat parhaiten klo 13-16 numerosta p. 040 1268 580.

Paikkatiedustelut arkena ensisijaisesti
Osastosihteeri Pirkko Pentti p. 044 7792 561

Osastonhoitaja Marketta Aaltonen p. 044 7792 581


Terveyskeskusosaston omavalvontasuunnitelma