sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
uusille-nettisivuille-sopivia-kuvia-151240504090.jpg
 

Yleinen edunvalvonta

Holhoustoimen edunvalvonnan tarkoituksena on valvoa niiden henkilöiden etua ja oikeutta, jotka eivät vajaavaltaisuuden, sairauden tai muun syyn vuoksi voi itse pitää huolta taloudellisista asioistaan. Holhoustoimen avulla tällainen henkilö voi saada tuekseen edunvalvojan, joka yhdessä tai hänen kanssaan tai hänen puolestaan huolehtii hänen asioistaan ja valvoo hänen etujaan. Edunvalvojana voi toimia omaisedunvalvoja tai yleinen edunvalvoja.

Yleinen edunvalvoja voidaan määrätä henkilölle, joka ei ole hakemuksessaan nimennyt ketään tehtävään ja/tai Digi- ja väestötietovirasto (DVV) ei ole löytänyt edunvalvojaksi ketään sopivaksi katsomaansa lähiomaista tai muuta henkilöä.

Somerolla yleistä edunvalvontaa hoitaa Someron kaupungin yleinen edunvalvoja.

Holhousviranomaisena toimii Digi- ja väestötietovirasto. Hakemukset edunvalvonnan aloittamisesta tehdään DVV:lle kuten myös ilmoitukset edunvalvonnan tarpeessa olevasta henkilöstä. DVV/Käräjäoikeus tekee edunvalvonnan aloittamista sekä edunvalvojaa koskevat päätökset.

Someron alueen holhousviranomaisena toimii Digi- ja väestötietoviraston Salon yksikön edunvalvontaosasto, Kirkkokatu 1-3B, 24100 Salo (Valtion virastotalo), puh. 029 553 6256.

Lisätietoa holhoustoimen edunvalvonnasta löytyy Digi- ja väestötietoviraston kotisivuilta www.dvv.fi.

Someron kaupungin yleinen edunvalvoja

Edunvalvoja
Kaija Reponen
p. 040 1268 398
kaija.reponen@somero.fi

Soittoaika edunvalvojalle:
Ma-pe klo 10.00-11.00

Postiosoite: 
Joensuuntie 20,
31400 Somero

Tapaamiset vain ajanvarauksella

Päivitetty 21.5.2024 / MS

 

Edunvalvoja

Kaija Reponen
p. +358401268398
kaija.reponen(a)somero.fi

 

EDUNVALVONTASIHTEERI
Ere Bytyqi
ere.bytyqi(a)somero.fi