sisältöön »
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
fiilis-somero-opisto-lankakerat.jpg
 

Kurssimaksut ja laskutus

Kurssimaksut perustuvat Someron kaupungin sivistyslautakunnan keväällä 2024 tekemään päätökseen. Lapsille suunnattujen kurssien maksut perustuvat 2018 tehtyyn päätökseen. Maksuista on maininta kunkin kurssin ja luennon kohdalla.

Kurssit on hinnoiteltu pääsääntöisesti tuntimäärän perusteella. Yksilöopetuksen hinnoitteluperustuu kokoontumiskertojen määrään.

Pitkille kursseille, jotka kokoontuvat kolme kertaa tai enemmän, voi käydä tutustumassa maksutta yhden kerran. Keskeytysilmoitus on tällaisessa tapauksessa tehtävä toimistoon viikon kuluessa kurssin alkamisesta.

Kurssimaksut laskutetaan kaikilta ilmoittautuneilta, jotka eivät ole peruuttaneet tai keskeyttäneet ensimmäisen kerran jälkeen osallistumistaan viimeistään viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Lasku lähetetään siihen osoitteeseen, jonka opiskelija on antanut ilmoittautuessaan. Alaikäisten kurssimaksulaskut osoitetaan huoltajalle.

Maksut

 
Perus ja erikoismaksutTaiteen perusopetusYksilöopetusMuut maksut

Muut maksut ja kustannukset

Luentomaksu

Luentomaksu on 5 e Se peritään luennoille osallistuvilta luentotilaisuuden alussa käteisenä. Ei pankkikorttimaksuja. Osa luennoista on maksuttomia.

Valokopiot

Kaikki kurssimaksut sisältävät kohtuullisen määrän opettajan jakamia valokopioita. Opiskelijan pyytämistä muista valokopioista peritään 0,20 e/kpl.

Muut kustannukset

Kursseilla tarvittavan materiaalin ja kirjat kurssilaiset hankkivat omalla kustannuksellaan.

 

Työttömän alennus

Työttömät saavat 50 %:n alennuksen kaikista kurssimaksuista. Alennus ei koske luentomaksuja. Alennuksen saamisen edellytyksenä on, että sitä haetaan joko

  • valitsemalla verkossa ilmoittautumisen yhteydessä ”Maksutapa”-valikosta kohta ”Haen työttömän alennusta” tai
  • kertomalla puhelimitse ilmoittautuessaan olevansa työtön tai
  • sähköpostitse somero-opisto@somero.fi tai puhelimitse 044 7791 271 viikon kuluessa kyseisen kurssin alkamisesta.

Alennusta tulee hakea jokaisesta kurssista erikseen, eikä sitä myönnetä sen jälkeen, kun kurssimaksu on laskutettu.

Opintoseteliavustukset

Tänä lukuvuonna opintoseteliavustus on suunnattu pääsääntöisesti pienituloisille täysikäisille, avustusta on täten kaikkien mahdollista hakea eikä rajoitu eläkeläisiin ja maahanmuuttajiin. Tuloraja 1400€/kk. Avutustuksen saaminen edellyttää että olet ilmoittautunut vähintään yhdelle muulle kurssille lukuvuodelle 2024- 2025. 

Avustuksella voi maksaa yhden kurssin jonka hinta on korkeimmillaan 100 euroa. Avustusta ei voi käyttää maksamaan vain osan yli 100 euron kurssista. Opintoseteliavustusta voi hakea kerran per lukukausi eli kerran syksyllä ja toisen keväällä. Avustuksia jaetaan niin kauan kunnes koko summa on käytetty, sitä ei myöskään myönnetä jo laskutetuista kursseista

Henkilökuntaeduilla maksaminen

Liikunta- ja kulttuurikurssien maksuja voi suorittaa seuraavilla työnantajien liikunta- ja kulttuuripalveluiden ostoon myöntämilla maksuvälineillä:

  • Smartum Liikuntaetu
  • Smartum Liikunta- ja kulttuurietu
  • ePassi Sportti & Kulttuuri
  • Eazybreak

Setelit ja passit ovat työnantajien henkilökunnalleen kustantamia työhyvinvointietuja. Niiden käyttömahdollisuus perustuu verohallinnon ohjeisiin työntekijän omaehtoisesta liikunta- ja kulttuuritoiminnasta verovapaana etuna.

Liikuntaetu koskee esimerkiksi joogaa ja tanssia. Kulttuurietu koskee erilaisia toiminnallisia taiteen ja kulttuurialan kursseja, joita ovat esimerkiksi kuvataide, musiikki ja kädentaitojen kurssit.

Opiston internetsivuilla on luettelo kursseista, joiden kurssimaksuihin voidaan käyttää edellä mainittuja maksuvälineitä.

Maksuohjeita

Smartuminen verkkomaksu ja ePassi ovat sähköisiä maksuvälineitä, jolla kurssimaksu on mahdollista suorittaa kurssille verkossa ilmoittauduttaessa.

Ota yhteyttä asiakaspalvelusihteeriin, jos haluat maksaa kurssimaksusi Smartumin Liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum Paylla tai Eazybreakilla.

Kurssin peruuntuessa ilmoittautumisen yhteydessä ennakkoon suoritetut maksut palautetaan opiskelijan ePassi- tai Smartum-tilille ilman eri pyyntöä. Ole tarvittaessa yhteydessä asiakaspalvelusihteeriin.

Luettelo kursseista joiden kurssimaksuihin voidaan käyttää edellä mainittuja maksuvälineitä (pdf)

Lisätietoja