Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Kaupunki ja hallinto

Laskutus

Verkkolaskujen vastaanotto Someron kaupungissa

Someron kaupungille osoitetut laskut voi lähettää myös sähköisesti. Laskut lähetetään verkkolaskuosoitteella OVT 003701530820.

Aloittaessanne verkkolaskujen lähettämisen meille, toimikaa oman operaatorinne antamien ohjeiden mukaisesti. Someron kaupungin verkkolaskuoperaattorina toimii CGI ja sen operaattorivälittäjätunnus on 003703575029.

Paperilaskut toimitetaan osoitteeseen:

Someron kaupunki
(toimintayksikön nimi/henkilö)
PL 39
31401 SOMERO

Itsenäisen yrittäjän YEL-maksut

Someron kaupungin toimittajaksi rekisteröinnin yhteydessä on huomioitava, että itsenäiset yrittäjät (toimi-nimi, yksityishenkilö) toimittavat rekisteröitymisen yhteydessä ja sen jälkeen vuosittain Someron kaupungille YEL-todistuksen. Vuoden ensimmäisen laskun yhteydessä on toimitettava ko. vuoden YEL-todistus.

Jos itsenäisellä yrittäjällä ei ole eläkevakuutusta, täytyy kunnan/kaupungin maksaa laskutetusta työstä tai palvelusta KuEL -eläkemaksua. Yrittäjän kunnalle/kaupungille lähettämä lasku maksetaan yrittäjälle palkan-maksun periaatteiden mukaisesti. Yrittäjä toimittaa tässä tapauksessa kunnalle/kaupungille verokortin.

YEL-todistus, ilmoitus puuttuvasta yrittäjän eläketurvasta tai todistus eläkkeellä olosta lähetetään ensimmäi-sen laskutuskerran yhteydessä ja sen jälkeen vuosittain osoitteella:
Someron kaupunki PL 39 31401 Somero tai sähköpostiin info(a)somero.fi

Käännetty arvonlisäverovelvollisuus

Rakennusalan käännetty arvonlisäverovelvollisuus astui voimaan 1.4.2011. Käännetty verovelvollisuus tarkoittaa sitä, että rakentamispalvelujen myyntitilanteessa verovelvollinen on myyjän sijasta ostaja.

Someron kaupunki (Y-tunnus 0153082-0) on arvonlisäverolain 8 c §:n tarkoittama rakentamispalveluja muutoin kuin satunnaisesti myyvä yhteisö. Tästä seuraa, että kaikkiin Someron kaupungin ostamiin laissa määriteltyihin rakentamispalveluihin, joiden suorittamiseen on ryhdytty 1.4.2011 tai sen jälkeen, sovelletaan käännettyä arvonlisäverovelvollisuutta.

Laskun tulee sisältää yleiset laskumerkinnät. Laskuun ei kuitenkaan merkitä verokantaa eikä siihen sisällytetä veron määrää. Laskussa tulee olla sekä myyjän että ostajan Y-tunnus ja tieto siitä, että ostaja on veronmaksuvelvollinen (laskuun merkitään joko ostajan verovelvollisuuden peruste taikka viitaus ALV 8 c pykälään).

Verohallinto on ohjeistanut rakentamispalvelujen käännettyä arvonlisäverokäytäntöä omilla nettisivuillaan.