sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
somerofi-vaihtuva-banderollikuva-6311775339.jpg
 

Väärinkäytösten ilmoituskanava

Käytössämme on sisäinen ns. Whistleblowing-ilmoituskanava. Sen kautta voi tehdä ilmoituksen mahdollisesta väärinkäytösepäilystä tai väärinkäytöksestä. Kanavan avulla parannamme entisestään toimintamme vastuullisuutta. 

Luottamuksellisen ilmoituskanavan käyttöönoton taustalla on EU direktiivi (2019/1937) unionin oikeuden rikkomisesta ilmoittavien henkilöiden suojelusta, (niin sanottu ilmoittajansuojeludirektiivi). Menettely on tapa varmistaa, että väärinkäytöksestä voi ilmoittaa turvallisesti.

Kuka voi tehdä ilmoituksen Whistleblowing-ilmoituskanavan kautta?

Luottamuksellisen ilmoituksen voivat tehdä Someron kaupunkiorganisaation

  • nykyiset ja entiset työntekijät sekä työnhakijat
  • alihankkijoiden ja toimittajien palveluksessa olevat työntekijät
  • harjoittelijat ja vapaaehtoistyöntekijät

Mistä asioista ilmoituksen voi tehdä?

Palvelu tarjoaa mahdollisuuden ilmoittaa epäillyistä väärinkäytöksistä kuten sopimattomasta menettelystä tai vilpillisestä, epäasianmukaisesta, epärehellisestä, laittomasta tai piittaamattomasta toiminnasta tai käytöksestä. Whistleblowing–ilmoituksiin et tarvitse todisteita epäilyksillesi, mutta kaikki ilmoitukset on tehtävä hyvässä uskossa.

Ilmoitusten käsittely

Ilmoituksen käsittelee kaupungin erilinen Whistleblowing-tiimi, joka luottamuksellisesti hyödyntää tarvittavia asiantuntijoita käsittelyn osana. Ilmoitukset otetaan käsittelyyn 7 päivän kuluessa niiden jättämisestä, ja ne ratkaistaan enintään kolmen kuukauden kuluessa.

Voit tehdä ilmoituksen anonyymisti tai omalla nimelläsi. Kaikki ilmoitukset käsitellään  luottamuksellisesti ja EU dirketiivi suojaa tätä menettelyä käyttäneitä väärinkäytösten ilmoittajia vastatoimilta. Suojelu ei ulotu henkilöihin, jotka tahallaan ilmoittavat vääriä tietoja.

Pääset tekemään ilmoituksen oheisen linkin kautta. Linkki ohjautuu erilliselle sivulle.

  • Täytä ilmoituslomake. Lähetettyäsi lomakkeen järjestelmään saat vahvistuksen sen vastaanottamisesta. Ota talteen omaa ilmoitustasi koskeva numerotunniste. Ilmoitukseen voi lisätä myös liitteitä.
  • Voit seurata ilmoituksesi käsittelyä ja käydä keskustelua Whistleblowing-tiimin kanssa kirjautumalla omalla numerotunnisteellasi. Huomioithan, että jos hukkaat tunnisteen, emme pysty turvallisuussyistä antamaan sitä sinulle enää uudestaan, vaan tällöin sinun tulee tehdä uusi ilmoitus.
  • Sinulle voidaan esittää kysymyksiä asian käsittelyn aikana. Tätä varten sinun tulee käydä seurantasivulla käsittelyn edetessä.

Siirry tekemään ilmoitus väärinkäytöksestä

Päivitetty 31.1.2024 / MS