Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 

Somero Taskussa 


Mistä on kyse?

 

Olemme yhdessä Salon seudun koulutuskuntayhtymän ja Salon kaupungin kanssa ottamassa käyttöön kehittämäämme, mobiilikäyttöön tarkoitettua kaupunkisovellusta. Tavoitteena on, että tästä applikaatiosta tulee kaikkia kaupunkilaisia palveleva, taskussa kulkeva apulainen, jolle löytyy aktiivisesti käyttöä. Sen avulla vahva paikallinen yhteisöllisyys löytää uusia väyliä kukoistaa.

Somero Taskussa on selainpohjainen mobiiliapplikaatio, jonka käyttö onnistuu kaikilla mobiililaitteilla sekä rajoitetusti myös tietokoneella. Alkuvaiheessa  sieltä löytyvä päätoiminnot ovat:

 1. Tapahtumat
  1. integroitu kaupungin kotisivujen tapahtumakalenterin kanssa. Tapahtuman voi lisätä kumpaa kautta tahansa ja tieto päivittyy molempiin suuntiin. Täältä löydät myös tapahtuman sijainnin kartalla.
 2. Paikat ja kohteet
  1. kohteita voi lisätä kuka tahansa rekisteröitynyt käyttäjä. Osio on suunnattu ensi sijassa paikallisille liikuntapalveluille, yrityksille, yhdistyksille ja muille yhteisöille, jotka voivat tuoda omat kohteensa näkyviin kartalle. Kohteet voi myös linkittää omalle verkkosivulleen.

   Tarkoitus on, että yritykset voivat rekisteröityä ja lisätä oman yrityksensä kartalle. Ajan kanssa tästä kehittyy Someron oma päivittyvä palveluhakemisto, mistä somerolaiset ja ulkopaikkakuntalaiset löytävät ajantasaisen tiedon palveluistamme. Yrotykselle täältä löytyy myös mahdollisuus viestiä vaihtuvista kampanjoista tai tarjouksista. Lisätietoa löytyy alle linkitetyistä ohjevideoista.
 3. Vikailmoitus
  1. Tästä kehitetään jatkossa ensisijainen kaupunkiympäristöä koskevien vikojen raportointikanava. Reikä tiessä? Puu kaatunut? Muuta raportoitavaa? Ota kuva ja linkitä se raprottiisi. Sovellus hakee automaattisesti sijaintisi, jota voit edelleen tarkentaa karttanäkymässä. Toimintoa ei ole vielä otettu virallisesti käyttöön, mutta vikailmoituksen tekemistä voi ja on hyväkin testata vapaasti. Vielä se ei tätä kauttakuitenkaan käynnistä mitään toimenpiteitä.

  Salon ammattiopiston opiskelijoiden eri käyttötilanteisiin tekemiä ohjevideoita löytyy alla olevalta sivulta
  https://somero.taskussa.info/ohje/

  Kirjallinen ohje käyttöönottoa ja  oman yrityksen lisäämistä varten löytyy
  TÄÄLTÄ

Kehitystyö on edelleen käynnissä ja kaikki palaute on ensiarvoisen tärkeää. Sitä voi jättää sovelluksen kautta siellä auki olevan palautekyselyn kautta tai täältä