Tekstikoko

-mg-2438545630668.jpg

Someron Kulttuuri ry on perustettu vuonna 2005 yhdessä Someron kaupungin kanssa edistämään kulttuuritoimintaa ja -harrastamista Somerolla. Tuotamme alueen kulttuuripalveluja yhteistyössä jäsenyhdistystemme kanssa. Kulttuuri ry:llä on 21 varsinaista jäsenyhdistystä ja 2 kannatusjäsenyhdistystä. Kaupungin keskustassa sijaitseva Kiiruun tila toimii kaupunkilaisten kulttuurikeskuksena. Tunnelmallisen Kiiruun puiston keskellä sijaitsee myös Someron Kulttuuri ry:n toimisto.

Someron Kulttuuri ry:n päätöksistä vastaa johtokunta. Johtokunta koostuu yleisen kokouksen valitsemista henkilöistä. Yleisessa kokouksessa jokaisella jäsenyhdistyksellä on yksi ääni ja kaupungilla kolme ääntä. Yhdistyksen kulttuurituottaja toimii johtokunnan sihteerinä. Puheenjohtaja valitaan vuosittain ja muiden johtokunnan jäsenten toimikausi kestää kolme vuotta.

Kulttuuri ry:n johtokunta v. 2020

Olla-Riitta Aarikka, pj.
Juha Heikkilä, Somero-Seura ry
Hellevi Kellokumpu, Metka Kööri ry
Mirja Honkanen, Someron Naiskuoro ry
Tarja Lyly, Someron Kuvataideyhdistys ry
Leena Laurén, Someron kaupunki
Marko Sirro, Somerniemen VPK ry
Sirpa Lehtinen, Somerniemen musiikki- ja teatteriyhdistys ry
Wilma Yli-Hakula, Someron Nuorisoseura ry
MInna Kari-Åberg, Someron omakotiyhdistys ry
Satu Säteri, Monokas ry

Yhdistyksen toiminnallisesta työstä vastaa kulttuurituottaja. Kulttuurituottajan tehtävänä on mm. kulttuuritapahtumien koonti ja organisointi, Kiiruun tilan hallinnointi sekä yhdistyksen toiminnan kehittäminen.

Kulttuurituottaja
Eeva Pettersson (äitiyslomalla 11.3.2013 alkaen)
Liisa Mattila (äitiyslomasijainen)