Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Terveys ja hyvinvointi

Toimintakeskus

Someron toimintakeskuksessa on kirjoilla nelisenkymmentä asiakasta. Henkilökuntaa on viisi ohjaajaa sekä laitosapulainen.

Toimintakeskuksen tehtävä on tarjota kehitysvammaisen arkeen mielekästä työtä ja toimintaa. Samalla se luo mahdollisuuden sosiaalisiin suhteisiin kodin ulkopuolella sekä rytmittää päivää. Ohjausta tehdään asiakaslähtöisesti palvelusuunnitelmien pohjalta työ- tai päivätoimintana. Lisäksi järjestetään paljon muita oheistoimintoja piristämään arkirutiineita.

Työtoiminta on työnluonteista toimintaa, josta maksetaan työosuusrahaa. Sitä on mahdollista tehdä alihankinta-, puutyöpuolella, käsityö-, askartelupuolella, siivous- ja keittiöryhmässä tai avotyössä.

Päivätoiminta on virikkeellistä toimintaa iäkkäille ja vaikeimmin vammaisille.

Arkisen aherruksen lomaan vaihtelua tuovat mm: Rytmiorkesteri Apollon, Chimeskelloryhmä Hepokattien sekä luovantoiminnan ryhmän harjoitukset. Musiikkihuone tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin musiikkituokioihin. Siellä voi harjoitella ohjaajan kanssa soitto- tai laulutaitoja. Metsähuone on ahkerassa käytössä ja sinne on mahdollista päästä viikoittain omalla vuorollaan rentoutumaan. Erilaiset vierailijat käyvät säännöllisesti tervehtimässä ja järjestämässä toimintaa. Retket ja leiri ovat tärkeitä. Vuoden aherruksen kohokohta on omat joulumyyjäiset marras- joulukuun vaihteessa.

Toimintakeskuksen tiloissa järjestetään myös lakisääteinen koululaisten aamu-, iltapäivä- ja loma-ajan hoito. Kesäisin lapsia ohjaavat lomautetut koulunkäyntiavustajat.

 


Yhteystiedot

Leivontie 5, 31400 Somero

vastaava ohjaaja

Eija Ylén
p. 044 7791 441

ohjaajat

päivätoiminta
044 7791 430

kudonta ja ompelu
044 7791 432

alihankinta
044 7791 433

keittiö, siivous
044 7791 434 

toimintakeskus(a)somero.fi