Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Terveys ja hyvinvointi

Koronarokotukset

Kotona asuvien tänä vuonna 80 vuottta täyttävien ja sitä vanhempien koronarokotukset alkavat Bion Tech Pfizer rokotteella viikolla 8. Soitamme kaikille yli 80-vuotiaille somerolaisille pois lukien hoivakodeissa asuvat ja kotihoidon piirissä olevat. Puhelussa varataan rokotusaika myös samassa taloudessa asuvalle iäkkäälle puolisolle tai omaishoitajalle.

70-79 vuotiaiden rokotukset käynnistyvät, kun yli 80- vuotiaat on rokotettu. Ilmoitamme ajanvaraukseen liittyvistä asioista, kun rokotukset alkavat. Kansallisesti on linjattu, että Suomessa AstraZenecan rokotetta ei anneta yli 70-vuotiaille.

AstraZenegan koronarokotetta tulee Somerolle viikosta 9 alkaen vaihteleva määrä viikottain. 18-69-vuotiaiden 1. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvien rokotukset aloitetaan viikolla 9. Puhelinajanvaraus aukeaa keskiviikkona 24.2. Ajanvaraus ainoastaan numerosta 0504776155 klo 12-13. Aikaa ei pysty varaamaan terveyskeskuksen muista numeroista. Riskiryhmäläisten kannattaa aktiivisesti seurata Someron kaupungin nettisivuja.

Varaudu esittämään rokotukseen saapuessasi peruste riskiryhmään kuulumiselle, esimerkiksi kela-kortti, lääkärin lausunto tai merkintä potilastietojärjestelmässä. (voidaan tarkistaa paikan päällä sähköisestä potilastietojärjestelmästä.)

RYHMÄ 1
ELINSIIRTO TAI KANTASOLUSIIRTO
AKTIIVISESSA HOIDOSSA OLEVA SYÖPÄTAUTI
VAIKEA PUOLUSTUSJÄRJESTELMÄN HÄIRIÖ
VAIKEA KROONINEN MUNUAISSAIRAUS
VAIKEA KROONINEN KEUHKOSAIRAUS
LÄÄKEHOITOINEN TYYPIN 2 DIABETES
DOWN OIREYHTYMÄ (AIKUISET) 
 
Alla olevasta linkistä löydät tietoa koronarokotuksista.  https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19