sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
tyo-stock-kuvia-372547170.jpg
 

Työllisyyspalvelut


Työllisyyden edistäminen

Someron kaupungin työllisyyspalvelut järjestää työllisyyden edistämiseen liittyviä palveluita (yritysyhteistyö, palkkatukityöllistäminen sekä koulutusyhteistyö alueen oppilaitosten kanssa). 

Kuntouttava työtoiminta ja työpaja Ecotekola siirtyi 1.1.2023 alkaen Varsinais-Suomen hyvinvointialueen Varhan toiminnoiksi. Varhan palveluina sosiaali- ja terveyspalvelut, työkyvyn kartoitukset sekä eläke- ja kuntoutusohjaus ovat osa työllisyyspalveluita.     

Työvoimahallinto palvelee työnhakuun, koulutuksen hakuun sekä työvoimanhankintaan liittyvissä asioissa. Somerolaisten asioita hoitaa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimiston Salon toimipiste.          

Työllisyyspalvelut 1.1.2025 alkaen

Ensi vuoden alusta lähtien TE-palvelut siirtyvät kuntien tehtäväksi ja valtion työ- ja elinkeinotoimistot eli TE-toimistot lakkautetaan.

Työvoimapalveluista tulee osa jokaisen kunnan peruspalveluja, samaan tapaan kuin esimerkiksi sivistys- tai yhdyskuntarakentamiseen liittyvät palvelut.

 Työvoimapalvelujen avulla sekä henkilö- että yritysasiakkaat saavat neuvontaa ja ohjausta työnhakuun ja työntekijöiden rekrytointiin sekä osaamisen kehittämiseen. Järjestämme työvoimapalvelut yhdessä Salon kapungin, Kosken tl ja Marttilan kuntien kanssa Yhdessä muodostamme Salon työllisyysalueen.

Mitä muutos tarkoittaa?

Jos olet jo TE-palvelujen asiakas, sinun ei tarvitse tehdä mitään erityistä, vaikka palveluntarjoaja vaihtuu vuoden vaihteessa. Tiedotamme mahdollisista muutoksista tällä sivustolla ja otamme sinuun yhteyttä tarvittaessa myös henkilökohtaisesti.

Töitä tai työntekijöitä hakiessasi sinun tulee kirjautua aina Työmarkkinatorille, joka toimii töiden ja tekijöiden kohtaamispaikkana. Työmarkkinatorilta löydät työelämään liittyvää tietoa, palveluita ja avoimia työpaikkoja. Kun kirjaudut Työmarkkinatorille, pääset luomaan esimerkiksi työnhakuprofiilin tai työpaikkailmoituksen. Työmarkkinatorilta löydät myös kattavasti ohjeita asiointia varten.

Mikäli tarvitset työvoimapalvelua ensimmäistä kertaa, voit aina kääntyä oman kuntasi puoleen ja me autamme ja ohjaamme sinua eteenpäin. Lisätietoa ja ohjausta työhakuun tai työntekijöiden rekrytointiin saat oman kuntasi palvelupisteestä, Salon kapungin tai Salon työllisyysalueen verkkosivuilta tai Työmarkkinatorilta. 

Ajankohtaista

 
Tiedote 19.6.2024: Alle 200 päivää TE-uudistuksen alkuun

Alle 200 päivää TE-uudistuksen alkuun

Julkaistu 19.6.2024

Viime viikon lauantaina 15.6.2024 oli tasan 200 päivää TE-uudistuksen alkuun. Ajankohdasta uutisoitiin valtakunnallisesti muun muassa Kuntaliiton viestintäkanavissa.

Julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu valtiolta siirtyy kunnille 1.1.2025. TE-palveluista tulee vuoden 2025 alussa osa jokaisen kunnan lakisääteisiä tehtäviä ja sitä kautta osa jokaisen kunnan peruspalveluja.

Salon kaupunki, Someron kaupunki, Koski Tl kunta ja Marttilan kunta muodostavat 1.1.2025 alkaen yhteisen työllisyysalueen. Salon kaupunki toimii alueen vastuukuntana. Tämä tarkoittaa sitä, että Salon kaupunki vastaa palveluiden tuottamisesta sekä ottaa vastaan liikkeenluovutuksessa valtiolta siirtyvät työntekijät.


Salon työllisyysalueen valmistelut etenevät suunnitellun aikataulun mukaisesti

Valmistelutyötä tehdään tiiviissä yhteistyössä alueen kuntien/ kaupunkien, Varsinais-Suomen TE-toimiston, ELY- ja KEHA-keskuksen sekä keskeisten sidosryhmien kanssa. Säännöllisiä tapaamisia on lähes viikoittain. Suunnittelutyön pohjana on Salon työllisyysalueen järjestämissuunnitelma, joka on hyväksytty kaikkien kuntien valtuustoissa syksyllä 2023.

– Tällä hetkellä valmistellaan tehtävien siirtymiseen liittyen muun muassa työllisyysalueen ensimmäistä eli vuoden 2025 talousarviota, kertoo projektipäällikkö Salla Seppälä.

– Yhteistyö kuntien kesken on ollut koko valmistelun ajan sujuvaa. Ennen kesälomia vedetään vielä yhteen kevään osallisuustyöskentelyn tulokset syksyn palvelusuunnittelun tueksi, Seppälä jatkaa.

TE2024-uudistuksen myötä TE-toimistot lakkautetaan. Salon kaupungin palvelukseen on siirtymässä 1.1.2025 alkaen 46 henkilötyövuotta Varsinais-Suomen TE-toimistosta ja ELY-keskuksesta.

Tämän hetken (19.6.2024) tietojen mukaan Salon työllisyysalueen palvelupisteiden sijainnit 1.1.2025 alkaen ovat:

  • Salon palvelupisteet: Waltti (Salorankatu 5 – 7), Torikatu 4, Voimala (Vilhonkatu 2) ja Salon kaupungintalo (Tehdaskatu 2)
  • Someron palvelupiste: Jukola, Jukolantie 3
  • Koski Tl kunnan palvelupiste: Kunnanvirasto, Härkätie 5
  • Marttilan palvelupiste: Kunnanvirasto, Härkätie 773


Salon työllisyysalueen Someron palvelupiste tulee tämänhetkisen tiedon mukaan sijaitsemaan Jukolantiellä. Kuva: Essi Ekqvist.

Fyysisten palvelupisteiden lisäksi työnhakijat saavat jatkossakin yhteyden työvoimaviranomaiseen kirjautumalla Työmarkkinatori.fi -sivuston kautta sähköiseen asiointiin ja jättämällä yhteydenottopyynnön. Tarkemmat päivystysajat ja puhelinnumerot ilmoitetaan lähempänä vuoden vaihdetta.

Salon kaupunki viestii uudistuksesta säännöllisesti elo- syyskuusta 2024 alkaen. Kuntaliiton 100 päivää uudistukseen -kampanja käynnistyy 23.9.2024.

Lue lisää TE2024-uudistuksesta Salossa – Salo.fi.Lisätiedot:
 TE2024-uudistus
 Projektipäällikkö Salla Seppälä
050 439 8446
salla.seppala@salo.fi 

Elinvoimapalveluiden viestintä
Salon kaupunki
Viestinnän suunnittelija Eija Laitinen
044 778 2153
eija.laitinen@salo.fi

TE-palvelujen siirto kunnille tuo palvelut lähemmäksi asiakkaita – niin työnhakijoita kuin työnantajiakin. Uudistuksen myötä kunnat saavat lisää työkaluja elinvoiman vahvistamiseen.

Tiedote 1.3.2024: Somero Salon työllisyysalueen osana
 

Työllisyys- ja maahanmuuttokoordinaattori

Riina Lehtinen
p. +358447791437
Riina.Lehtinen(a)somero.fi

Uraohjaaja

Essi Ekqvist
p. +358401268281
Essi.Ekqvist(a)somero.fi

 

KotoSalo ja KotoSomero - Tehokkuutta kotoutumiseen Salon seudulla (ESR+)