sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
fiilis-kasvatus-ja-koulutus.jpg
 

Työvoimapalveluiden uudistus TE2024


Tervetuloa asiakkaaksi Salon työllisyysalueelle!

1.1.2025 lähtien työvoimapalvelut siirtyvät kuntien tehtäväksi ja valtion työ- ja elinkeinotoimistot eli TE-toimistot lakkautetaan. Myös työllisyyden kuntakokeilut päättyvät.

Salon kaupunki, Someron kaupunki, Koski Tl kunta ja Marttilan kunta muodostivat vuoden 2025 alkaen yhteisen työllisyysalueen – Salon työllisyysalueen. Salon kaupunki toimii työllisyysalueen vastuukuntana.

Somerolle avautui alkuvuonna työllisyysalueen palvelupiste osoitteeseen Joensuuntie 13, 31400 Somero. Lisäksi saat palvelua myös muista Salon työllisyysalueen palvelupisteistä. Katso yhteystiedot alempaa!




Yleisohjeet asiointiin Salon työllisyysalueella alkuvuonna 2025

Työnhakijoiden ensisijainen palvelukanava:

Työmarkkinatori -sivusto 

Infokirje työnhakijoille Salon työllisyysalueesta ja palveluista vuoden vaihteessa [PDF]



Toimi näin  

Jos olet jo työllisyyspalveluiden asiakas

  • Asiakkuutesi siirtyminen Salon työllisyysalueelle ei edellytä sinulta itseltäsi mitään toimenpiteitä. Asiakastietosi siirtyvät automaattisesti.
  • Sinun ei tarvitse uudelleen käynnistää työnhakuasi asiakkuuden siirron vuoksi.
  • Siirto Salon työllisyysalueen asiakkaaksi ei vaikuta työttömyysetuuteesi.
  • Siirto ei vaikuta tehtäviin tai palveluihin, joista kanssasi on jo sovittu. Huomioithan, että vastuutyöntekijäsi ja yhteystiedot saattavat muuttua.
  • Muistathan pitää yhteystietosi ajan tasalla.


Jos tarvitset työvoimapalvelua ensimmäistä kertaa

  • On tärkeää ilmoittautua työnhakijaksi mahdollisimman pian työttömyyden tai lomautuksen alkaessa, jotta oikeutesi työttömyysturvaan alkaa viivytyksettä.
  • Ilmoittaudu työnhakijaksi Työmarkkinatorin Asiointi-osiossa.
  • Jos tarvitset apua tai neuvontaa, sinua auttavat Salon työllisyysalueet palvelupisteet ja puhelinneuvonta.


Jos olet työnhakija tai työntekijää etsivä työnantaja

  • Töitä tai työntekijöitä hakiessasi sinun tulee kirjautua aina Työmarkkinatorille, joka toimii töiden ja tekijöiden kohtaamispaikkana.
  • Työmarkkinatorilla pääset luomaan työnhakuprofiilin tai työpaikkailmoituksen.

  • Työmarkkinatorilta löydät työelämään liittyvää tietoa, palveluita ja avoimia työpaikkoja sekä kattavasti ohjeita asiointia varten.

Työnantajille lisätietoa työllisyyspalveluista täällä



Asiointi ja yhteystiedot


Salon työllisyysalueen päätoimipaikka

Asiointipisteen osoite

Salon kaupungin työllisyyspalvelut
Torikatu 4, 24100 Salo (sisäänkäynti takapihalta)

Asiointipisteen päivystysajat alkuvuonna 2025

  • Arkisin klo 9-12
  • Huom! Poikkeuksena 2.1.2025 avoinna klo 13-15 ja 17.1.2025 suljettu.

Palveluneuvontaa puhelimitse

  • Arkisin klo 9-12 ja klo 13-15
  • Puh: 02 778 8000

Yhteystiedot ja lisäinfo


Somerolle avautui alkuvuonna työllisyysalueen palvelupiste osoitteeseen Joensuuntie 13, 31400 Somero

Salon työllisyysalueen muut asiointipisteet

Huom! Palvelua saat ajanvarauksella 

  • Someron palvelupiste, Joensuuntie 13, 31400 Somero
  • Waltti, Salorankatu 5-7, 24240 Salo
  • Salon kaupungintalo, Tehdaskatu 2, 1. krs., 24100 Salo
  • Marttilan palvelupiste, kunnanvirasto, Härkätie 773, 21490 Marttila
  • Koski Tl, kunnanvirasto, Härkätie 5, 31500 Koski Tl
  • Voimala (Vilhonkatu 2, 24100 Salo) palvelee kaikkia työllisyysalueen asiakkaita työ- ja koulutushauissa sekä sähköisessä asioinnissa. Voimala on avoinna arkisin klo 9-15


 

 

Tiedotteet

 
Työllisyyspalvelut 1.1.2025 alkaenTiedote 23.9.2024: 100 päivää TE2024-uudistuksen alkuunTiedote 19.6.2024: Alle 200 päivää TE-uudistuksen alkuun

Alle 200 päivää TE-uudistuksen alkuun

Julkaistu 19.6.2024

Viime viikon lauantaina 15.6.2024 oli tasan 200 päivää TE-uudistuksen alkuun. Ajankohdasta uutisoitiin valtakunnallisesti muun muassa Kuntaliiton viestintäkanavissa.

Julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu valtiolta siirtyy kunnille 1.1.2025. TE-palveluista tulee vuoden 2025 alussa osa jokaisen kunnan lakisääteisiä tehtäviä ja sitä kautta osa jokaisen kunnan peruspalveluja.

Salon kaupunki, Someron kaupunki, Koski Tl kunta ja Marttilan kunta muodostavat 1.1.2025 alkaen yhteisen työllisyysalueen. Salon kaupunki toimii alueen vastuukuntana. Tämä tarkoittaa sitä, että Salon kaupunki vastaa palveluiden tuottamisesta sekä ottaa vastaan liikkeenluovutuksessa valtiolta siirtyvät työntekijät.


Salon työllisyysalueen valmistelut etenevät suunnitellun aikataulun mukaisesti

Valmistelutyötä tehdään tiiviissä yhteistyössä alueen kuntien/ kaupunkien, Varsinais-Suomen TE-toimiston, ELY- ja KEHA-keskuksen sekä keskeisten sidosryhmien kanssa. Säännöllisiä tapaamisia on lähes viikoittain. Suunnittelutyön pohjana on Salon työllisyysalueen järjestämissuunnitelma, joka on hyväksytty kaikkien kuntien valtuustoissa syksyllä 2023.

– Tällä hetkellä valmistellaan tehtävien siirtymiseen liittyen muun muassa työllisyysalueen ensimmäistä eli vuoden 2025 talousarviota, kertoo projektipäällikkö Salla Seppälä.

– Yhteistyö kuntien kesken on ollut koko valmistelun ajan sujuvaa. Ennen kesälomia vedetään vielä yhteen kevään osallisuustyöskentelyn tulokset syksyn palvelusuunnittelun tueksi, Seppälä jatkaa.

TE2024-uudistuksen myötä TE-toimistot lakkautetaan. Salon kaupungin palvelukseen on siirtymässä 1.1.2025 alkaen 46 henkilötyövuotta Varsinais-Suomen TE-toimistosta ja ELY-keskuksesta.

Tämän hetken (19.6.2024) tietojen mukaan Salon työllisyysalueen palvelupisteiden sijainnit 1.1.2025 alkaen ovat:

  • Salon palvelupisteet: Waltti (Salorankatu 5 – 7), Torikatu 4, Voimala (Vilhonkatu 2) ja Salon kaupungintalo (Tehdaskatu 2)
  • Someron palvelupiste: Jukola, Jukolantie 3
  • Koski Tl kunnan palvelupiste: Kunnanvirasto, Härkätie 5
  • Marttilan palvelupiste: Kunnanvirasto, Härkätie 773


Salon työllisyysalueen Someron palvelupiste tulee tämänhetkisen tiedon mukaan sijaitsemaan Jukolantiellä. Kuva: Essi Ekqvist.

Fyysisten palvelupisteiden lisäksi työnhakijat saavat jatkossakin yhteyden työvoimaviranomaiseen kirjautumalla Työmarkkinatori.fi -sivuston kautta sähköiseen asiointiin ja jättämällä yhteydenottopyynnön. Tarkemmat päivystysajat ja puhelinnumerot ilmoitetaan lähempänä vuoden vaihdetta.

Salon kaupunki viestii uudistuksesta säännöllisesti elo- syyskuusta 2024 alkaen. Kuntaliiton 100 päivää uudistukseen -kampanja käynnistyy 23.9.2024.

Lue lisää TE2024-uudistuksesta Salossa – Salo.fi.



Lisätiedot:
 TE2024-uudistus
 Projektipäällikkö Salla Seppälä
050 439 8446
salla.seppala@salo.fi 

Elinvoimapalveluiden viestintä
Salon kaupunki
Viestinnän suunnittelija Eija Laitinen
044 778 2153
eija.laitinen@salo.fi

TE-palvelujen siirto kunnille tuo palvelut lähemmäksi asiakkaita – niin työnhakijoita kuin työnantajiakin. Uudistuksen myötä kunnat saavat lisää työkaluja elinvoiman vahvistamiseen.

Tiedote 1.3.2024: Somero Salon työllisyysalueen osana
 

 

TE2024- ja KOTO24-uudistukset

TE2024-uudistuksen taustaa

Uudistus on tärkeä osa hallituksen työllisyystoimien kokonaisuutta. Sen tavoitteena on järjestää työllisyyspalvelut siten, että ne tukevat mahdollisimman tehokkaasti kuntien ja alueiden elinvoimaa ja kilpailukykyä, lisäävät työllistymistä ja hyödyntävät kuntaekosysteemin monia mahdollisuuksia: työllistyminen tehostuu, kun työllisyyspalvelut, kunnan koulutuspalvelut sekä elinkeinopalvelut ovat saman järjestäjän vastuulla.

TE-palvelujen siirto kunnille tuo palvelut lähemmäksi asiakkaita – niin työnhakijoita kuin työnantajiakin. Kunnilla ja alueilla on hyvät lähtökohdat tarjota asiakkaille kohdennettuja ja paikallisten työmarkkinoiden tarpeisiin räätälöityjä palveluja, jolloin pystytään huomioimaan paikalliset tilanteet niin työttömyyden hoidossa kuin työvoimapulan ratkaisemisessakin.

Eduskunta hyväksyi lakiesityksen TE-palvelujen uudistuksesta 1.3.2023.

Kuntien on sovittava yhteistoiminta-alueiden muodostamisesta sekä ilmoitettava siitä työ- ja elinkeinoministeriölle lokakuun 2023 loppuun mennessä. Palvelujen järjestämisvastuu siirtyy kunnille 1.1.2025.

Suomeen tulee yhteensä 45 työllisyysaluetta tai kuntaa, jotka vastaavat 1.1.2025 lähtien työvoimapalvelujen järjestämisestä.


Kotoutumislain kokonaisuudistus (KOTO24)

Kotoutumislain tavoitteena on vahvistaa maahan muuttaneiden työllisyyttä, työllisyyttä tukevia valmiuksia, kielitaitoa ja osallisuutta yhteiskuntaan. Lain tavoitteena on myös edistää tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja myönteistä vuorovaikutusta eri väestöryhmien kesken.

Kotoutumislaki uudistetaan vastaamaan eduskunnan edellytyksiä kotoutumisen edistämisestä. Kotoutumislain kokonaisuudistus on kytköksissä TE-palveluiden uudistukseen.

TE-palveluiden uudistamisen yhteydessä vastuu TE-palveluiden asiakkaina olevien kotoutuja-asiakkaiden kotoutumisen edistämisestä siirtyy kunnalle. Uuden kotoutumislain mukaan kuntien on tarjottava kotoutumispalveluita myös muille kuin työnhakijoille. Myös työvoimapalveluina järjestettävien kotoutumispalveluiden, kuten kotoutumiskoulutuksen, järjestämisvastuu siirtyy kunnalle.



TE2024- ja KOTO24-uudistuksesta muualla verkossa

 

Löysitkö etsimäsi?