sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
bannerit-kaupungin-nettisivut-8.png
 

Liikuntaneuvonta ja elintapaohjaus

Liikuntaneuvonta

Mikäli liikunnan aloittaminen on vaikeaa tai et ole löytänyt sopivaa liikuntamuotoa itsellesi, liikuntaneuvonnan avulla pääset varmasti alkuun. Liikuntaneuvonta on maksuton palvelu, joka on tarkoitettu kaikenikäisille kuntalaisille.  Ensisijaisesti palvelu on suunnattu terveytensä kannalta liian vähän liikkuville sekä uusille paikkakuntalaisille, jotka etsivät mieluista harrastusta. Varaa rohkeasti aika maksuttomaan liikuntaneuvontaan, jos seuraavat kysymykset askarruttavat mieltäsi:

Oletko aloittamassa liikunnan?
Etkö ole varma Someron liikuntamahdollisuuksista?
Onko liikunta jäänyt viime aikoina vähälle?
Tuntuuko, että liikunnan lisääminen omaan tai perheen arkeen on vaikeaa?

Ajan henkilökohtaiseen tapaamiseen voit varata itse soittamalla liikunnanohjaajalle. Soita liikuntaneuvojan numeroon 050 473 2094 ja kysy lisää. Liikuntaneuvontaan voi tulla myös lääkärin, sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan lähetteellä.

Liikuntaneuvonta on yksilöön kohdistuvaa, terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ammattilaisen antamaa ohjausta liikunnalliseen elämäntapaan. Liikuntaneuvonta on prosessi, jonka tavoitteena on terveytensä ja hyvinvointinsa kannalta liian vähän liikkuvien ihmisten saaminen aktiivisen arjen ja liikunnan pariin
 (Terveyttä ja hyvinvointia edistävän liikunnan ohjausryhmä (okm) 2017.)

Katso liikuntalähete täältä (PDF)


Elintapaohjaus

Hyvillä elintavoilla, kuten säännöllisellä liikunnalla, monipuolisella ravinnolla sekä laadukkaalla ja riittävällä unella, on vaikutusta hyvinvointiin ja terveyteen.

Hyvät elintavat eivät ole kaikille itsestäänselvyys. Liikkumattomuus, yksipuolinen ruoka ja riittämätön uni sekä niistä johtuva ylipaino aiheuttavat muun muassa aikuisiän diabetesta ja muita kansansairauksia  joiden puhkeamiseen elintapaohjauksella voidaan vaikuttaa.

Someron kaupunki tarjoaa maksutonta elintapaohjausta. Elintapaohjaus on suunnattu kaikenikäisille somerolaisille, jotka ovat huolissaan omasta terveydestä, hyvinvoinnista tai jaksamisesta. Elinpataohjauksessa käydään yksilöllisen tarpeen mukaan läpi liikkumista, ravitsemustottumuksia sekä unta ja jaksamista. Ota rohkeasti yhteyttä suoraan elintapaohjaajaan 0504732094 tai keskustele lääkärin tai hoitajan kanssa lähetteestä elintapaohjaukseen


 

Eeva-Maija Kara
p.050 473 2094
eeva-maija.kara@somero.fi