sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
harkalan-uimaranta1955361230.jpg
 

Liikuntapaikat

Somerolta löytyy monipuoliset liikkuntamahdollisuudet niin sisältä kuin ulkoa.

Sisäliikuntapaikoista suosituin on ilman muuta Someron uimahalli Loiske ja sen yhteydessä oleva monitoimitalo kuntosaleineen.

Kaikki varattavissa olevat liikuntapaikat löydät Julius- kalenterista. Kalenterista voit katsoa vuoroja, mutta sinne ei pääse kirjautumaan.

Vakituiset sisäliikuntavuorot haetaan keväisin ja ne ovat voimassa syys- ja kevät kauden kerrallaan. Yksittäiset- ja poikkeusvuorot haetaan vapaa-aikapäälliköltä. Yksittäisiä vuoroja voit tiedustella uimahallin asiakaspalvelusta.

 

Ulkoliikuntapaikat

 
Beach volley- kentätUimarannatUrheilukentätKuntoradatKuntoportaatLahjan liikuntapuiston ulkokuntosaliAkustinpuiston penkkilenkkiSomeron KoirametsäLuonto- ja vaelluskohteet

Luonto- ja vaelluskohteet

Somerolla sijaitsee useita erilaisia luonto- ja vaelluskohteita. 

Suosittelemme, että lataat ennen lähtöä 112-sovelluksen oman puhelimesi verkkokaupasta. Sovelluksella saat tarvittaessa apua oikeaan paikkaan hätä- ja ongelmatilanteissa.Häntälän notkot ja luontopolku

Häntälän notkojen luontopolku kulkee nimensä mukaisesti pääasiassa kuvankauniissa notkoissa, joiden pohjalla virtaavat purot. Notkot ovat jääkauden uurtamia Rekijoen laaksoja, joissa on yhä edelleen laidunnuksen ansiosta erittäin laaja kasvi- ja eläinkanta. Häntälän notkoissa voit muun muassa tavata manner-Suomessa harvinaisen pikkuapollon, joka on rauhoitettu perhoslaji (1976). Muita harvinaisia tuttavuuksia ovat lehtohopeatäplä sekä keväällä kukkivat pystykiurunkannus, mukulaleinikki ja sikoangervo ja tietysti ihana kullero.

Reitin puolivälissä on mahdollisuus poiketa erilliselle kilometrin mittaiselle metsäiselle Peuranpolulle, jossa asustaa liito-oravia. Reitillä on suuria korkeuseroja, joten se on melko vaativa.

Häntälän kyläkeskuksen yhteydessä sijaitseva kyläkioski palvelee kesäisin vieraita ja toimii parkkipaikkana Häntälän notkojen luontopolulle.

  • Osoite ja parkkipaikka: Häntäläntie 322, 31450 Häntälä

Tutustu reittiin Citynomadissa

Nyt voit tutustua Häntälän notko- ja peuranpolku -reitteihin Citynomadi sovelluksella. Lataa kännykkääsi! 

Lue lisää kohteesta Visit Somero-sivultamme:Iso-Valkee-järvi ja luontopolku

Iso-Valkeen järvi lähiympäristöineen on mitä otollisin retkikohde luontoharrastajille, kesäretkeilijöille, lintubongareille, lapsiperheille, koululuokille, uimareille ja sukeltajille. Iso-Valkeen alueella on n. 3 km mittainen luontopolku ja se soveltuu hyvin myös metsässä vähemmän liikkuneille ja lapsille. Huomioi kuitenkin, että polku on paikoitellen keskivaativa, johtuen juurakoista.

Polun varrella on 10 opastetaulua, joissa kerrotaan alueen metsätyypeistä, kasvillisuudesta ja monista metsäluonnon erikoisuuksista. Polun kulkemiseen kiireettömästi menee parisen tuntia.

Saapuminen

 Someron keskustasta on matkaa Iso-Valkeelle noin 25 kilometriä. Someron keskustasta ajetaan 20 km Helsingintietä ja Somerniemen Osuuspankin jälkeen käännytään oikealle Kaskistontielle. Kaskistontieltä matka jatkuu kilometrin verran, jonka jälkeen käännytään vasemmalle Murjuntielle. Risteyksestä on viitoitus Iso-Valkeelle.

  • Osoite: Murjuntie 31470 Somero
  • Parkkialueen lähellä ulkohuussi ja laavu sekä järven toisella rannalla toinen laavu

Lue lisää kohteesta Visit Somero-sivultamme:


Metsä-Koivulan polku

Metsäkoivulan polku on noin neljän kilometrin pituinen luontopolku Somerolla, Hämeen Härkätien tuntumassa. Someron kaupungin mailla sijaitsevan reitin ovat rakentaneet ahkerat yksityishenkilöt.

Metsäkoivulan polku kulkee perinteiseen somerolaisluontoon verrattuna poikkeuksellisissa maisemissa. Polku on toisin paikoin vaativa, johtuen kivikkoisuudesta ja korkeuseroista.

Saapuminen

Someron keskustasta Metsäkoivulan reitille hurauttaa autolla alle vartissa. Keskustasta suunnataan Hämeen Härkätielle, jota kuljetaan Kultelan läpi kohti Pajulaa. Reilun kuuden kilometrin jälkeen käännytään Torro-Koivulantielle, jota ajetaan hieman yli kilometrin matka. Tämän jälkeen oikealle kääntyy Levolantie, jonka risteyksessä on tienviitta ”Metsäkoivulan polku”. Levolantietä ajetaan puomille saakka, jonka luona on tilaa useammalle autolle. Parkkipaikalla on opastetaulu ja viitoitus polulle.

  • Osoite: Levolantie 31400 Somero
  • Reitillä katettu tulentekopaikka ja polttopuita


Lue lisää kohteesta Visit Somero-sivultamme:


Esakallio-Hovimäki-ulkoilureitti

Esakallio-Hovimäki-kuntorata on noin 8 km metsäisiä ajouria seuraava kuntorata, joka on maastollisesti helppo. Reitti ylittää yleisen tien useissa kohdissa. Suosittelemme noudattamaan tien ylityksissä erityistä varovaisuutta.

Saapuminen

Reitille lähdetään Esakallion tanssilavan alapuolelta Someron puolelta. Talvella reitillä kulkee hiihtolatu.

  • Osoite:  Salontie 20, Esakallio
  • Reitillä kaksi laavua tulentekopaikkoineen

Paimionjokivesistö

KalastusFrisbeegolfradatTenniskentätMuut liikuntapaikatHiihtoladutLuistinradatPulkkamäet
 

Sisäliikuntapaikat


 
Someron uimahalli LoiskeMonitoimitaloKuntosali KareliiniSomeron jäähalliHärkätien RatsastuskeskusSomeron keilahalliMajurimoveTNsportSporttiareena