Tekstikoko
 
dreamstime-423412491962431638.png
 
Vapaa-aika ja matkailu

Someron yllättävät erikoisuudet


Luonnon lumoa


Tanssin taikaa


Silkkaa seikkailua

 

Somerolta seikkailuja löytyy moneen makuun ja kaiken ikäisille. Yöpyminen taivasalla, itsensä haastaminen kahdenkymmenen metrin korkeudessa, lehmien rapsuttelu notkomaisemissa, sukelluskalastaminen, naisten haku tanssilattialla... 


Kohteet


Sisumetsän seikkailupuisto

Hiidenlinnan ainutlaatuiselta alueelta löytyvässä Sisumetsän Seikkailupuistossa pääset nauttimaan seitsemästä erilaisesta seikkailuradasta. Radat sopivat pienistä lapsista vaariin ja ensikertalaisesta konkariin. Sinä päätät itse, kuinka kovan haasteen otat vastaan. Viiden metrin korkeuteen rakennetulta kaikille avoimelta terassilta pääsee riippusiltoja pitkin näköalapaikoille. Täysin ainutlaatuiset riippusillat ovatkin itsessään hauska seikkailu niille, joita vaijerin varassa taiteilu ei innosta.

Lisäksi Hiidenlinnasta löytyy myös 15m jättiläinen näköalapaikkoineen, uusi Hiidenkappeli, Ski-museo, Grillikahvio, Rakkauden polku, Rakkauden silta "lemmenlukot", pussauskoppi, taidetta ja paljon muuta. Lapsille lisäksi pomppulinnamaailma, skeittiramppi, uusi Peikkometsä ja leikkimökki. Unohtamatta tietysti Hiidenlinnan tyrmää, jonne uskaltautuvat vain rohkeimmat.

Hiidenharjuntie 61, 31470 Somerniemi
puh.  0600418704
www.hiidenlinna.com


Somerniemen kesätori

Somerniemi on keskellä ei mitään, kaukana kaikesta, täydessä hiljaisuudessa. Kuitenkin jokainen kesälauantai tapahtuu jotain käsittämätöntä ja Somerniemi täyttyy tuhansista ihmisistä. Autoja on joka puolella satapäin ja ihmisvilinä on kuin suuressa metropolissa. Suomen suurin kesätori on jotain mikä kannattaa kokea ja jonne tulee mielellään toistekin.

Helsingintie 1515, 31470 Somerniemi
puh. 040 540 2005
www.somerniemi.fi


Hullaannu horoskooppeihin

Horoskooppipuisto Huvila Härkä tarjoaa historian havinaa ja henkilökohtaisia hetkiä. Eläydy omaan ja ystäviesi horoskooppimerkkeihin huvipuistossa, pyörähtele horoskooppilavatansseissa ja tutustu omaan nimikkokasviisi astrologisissa puutarhoissa. Lisäksi mm. Joulukatu, planetaario, aikagalleria, Jupiter Agora, Mars & Venus Plaza sekä tapahtumat Huvilan Taidekesä ja Yhdestoista Hetki. Kesäkahvilassa on tarjolla kakkuja ja astrologisia analyyseja sekä lahjapuoti. 

Hirveläntie 2, 31400 Somero
puh (02) 748 9119 ja 040 502 0331
www.huvilaharka.fi


Luontoseikkailut

Somerosta on moneksi ja seikkailuja Someron monipuolisessa luonnossa riittää useammaksikin päiväksi. Lähde patikoimaan tai samoilemaan, melomaan tai suppailemaan, uimaan tai sukeltamaan, kalastamaan tai sukelluskalastamaan, pyöräilemään tai moottoripyöräilemään, marjastamaan tai sienestämään, geokätköilemään tai bongaamaan lintuja... 

Luontokohteet 


Tanssielämykset

Tanssi luo tiettyä taikaa - varsinkin kun sinkkumies eksyy naistentansseihin! Sinkku tai et, yhdessä tai erikseen, on jokaisen ainakin kerran elämässään käytävä lavatansseissa - se jos joku on perisuomalaista ja perinteikästä.

Tanssit 


Retkiehdotukset Someron seikkailuihin


Kolmen sortin seikkailu - perheviikonloppu


Viiden luonnon retki - 5pv


Someron seitsemän ihmettä - pidennetty viikonloppu


Jännitystä naistenhaussa - 1 pv/yön yli


Baddingin jäljillä - päiväseikkailu


Kartanoseikkailu vanhempaan makuun - päiväretki

Lisää ryhmäretkiehdotuksia löydät täältä. 


Matkailuinfo

Kaupungintalon neuvonta
Joensuuntie 20, 31400 SOMERO
p. (02) 77911
info(a)somero.fi


Katso myös matkailuesitteemme:

 


Keskellä kaikkea ja samalla ihanasti keskellä ei mitään!

KS. OHJEET TÄÄLTÄ


Liikenneyhteydet Somerolle

Salosta
SEUTU+

Turusta ja Helsingistä
MATKAHUOLTO