sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
somerofi-vaihtuva-banderollikuva-2782664862.jpg
 

Ajankohtaista

Tältä uutispalstalta löydät kaikki Someron kaupungin ajankohtaiset uutiset ja tiedotusasiat.

 

Uutiset

05.01.2022

Someron kaupungin tilannekatsaus koronasuosituksiin ja -rajoituksiin liittyen

Someron kaupungin tilannekatsaus koronasuosituksiin ja -rajoituksiin liittyen

Koronavirustilanne heikentyy yhä nopeasti Varsinais-Suomessa. Koronaviruksen ilmaantuvuus saavutti jälleen uuden ennätyksensä, 627 tartuntaa 100 000:a asukasta kohden edeltävän kahden viikon ajalta.

Vallitseva koronaviruksen variantti on nyt omikron. Virusta on jo tavattu kaikista kunnista Varsinais-Suomessa. Eniten tartuntoja on 20–30-vuotiailla, mutta tapauksia todetaan kaikissa ikäryhmissä. 

Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut, mutta sitä tehdään edelleen. Osassa kunnista jäljitystä on jouduttu priorisoimaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaisesti. Sairaanhoitopiirissä päästään edelleen noin 70 prosentin jäljitettävyyteen. Lähipiiri on edelleen tavallisin tartuntapaikka.

Varsinais-Suomen sairaaloissa oli 4.1. aamulla hoidossa teho-osastolla alle viisi ja muilla osastoilla 24 covid-positiivista potilasta. Koronavirustautiin kuolleiden määrä kasvoi joulukuussa koko epidemia-ajan korkeimmaksi. Kuukauden aikana menehtyi yhteensä 24 potilasta. 

Somerolla on todettu viimeisen kahden viikon aikana 54 koronatartuntaa. Tartuntoja on todettu mm. kotihoidossa sekä terveyskeskusosastolla.

Koronavirustartuntojen määrän noustessa voimakkaasti koronakoordinaatioryhmä kehottaa käyttämään kotitestausta apuna.

  • Jos saat kotitestistä positiivisen tuloksen, suosittelemme, että varaat ajan koronatestiin (PCR-testi) terveydenhuoltoon.
    • Kotitestin positiivista tulosta ei tarvitse varmentaa, jos samassa taloudessa asuvalla on jo varmennettu koronainfektio, jos et aio hakea tartuntatautipäivärahaa eikä työnantajasi hae sitä etkä tarvitse koronapassia varten todistusta sairastetusta taudista.
    • Sinun tulisi kuitenkin välttää vapaaehtoisesti kontakteja kodin ulkopuolisiin ihmisiin kymmenen vuorokauden ajan. Aika lasketaan oireiden alusta.
  • Mikäli menet terveydenhuollon koronatestiin, suosittelemme vahvasti, että vältät vapaaehtoisesti kontakteja ennen kuin menet PCR-testiin. Jatka vapaaehtoista kontaktien välttämistä myös testin jälkeen, kun odotat tuloksia. Käytä maskia, jos sinun on välttämätöntä liikkua julkisilla paikoilla.
  • PCR-testituloksen jälkeen noudata terveysviranomaisten ohjeita.
  • Jos PCR-testin tulos on positiivinen, terveysviranomaiset määräävät sinut eristykseen, kartoittavat altistuneet ja määräävät altistuneet karanteeniin. Näitä toimia ei tehdä kotitestituloksen perusteella.

Lue lisää:

Voimassa olevat suositukset ja rajoitukset sekä vaikutukset Someron kaupungin palveluihin

VSSHP:n koronakoordinaatioryhmän tiedote 4.1.2022



 

Kehittämispäällikkö

Antti Leino
p. +358401268272
antti.leino(a)somero.fi

Kaupunginjohtaja

Sami Suikkanen
p. +358447791200
sami.suikkanen(a)somero.fi