sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
somerofi-vaihtuva-banderollikuva-2782664862.jpg
 

Ajankohtaista

Tältä uutispalstalta löydät kaikki Someron kaupungin ajankohtaiset uutiset ja tiedotusasiat.

 

Uutiset

17.03.2022

Someron kaupungin tiedote koronasuosituksiin ja rajoituksiin liittyen

Someron kaupungin tiedote koronasuosituksiin ja rajoituksiin liittyen

Tällä hetkellä ilmaantuvuus on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lukujen mukaan 1420 tapausta edeltävien kahden viikon aikana 100 000 henkilöä kohden, mutta Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin oman tilaston mukaan noin 1680. Somerolla ilmaantuvuus on ollut noin 1340. 

Somerolla todettuja tartuntoja on keväästä 2020 alkaen THL:n tilaston mukaan yhteensä 708. Tartuntojen määrä on kasvanut merkittävästi helmi-maaliskuun 2022 aikana. Huomioitava lisäksi on, että suuri osa sairastuneista ei kotitestin tekemisen lisäksi hakeudu viralliseen testiin ja ei näin ollen näy virallisissa luvuissa.

Näytteitä otetaan paljon. Turun yliopistollisen keskussairaalan laboratorio tutkii yli 5000 näytettä viikossa ja positiivisuusprosentti on nyt kaikkein aikojen korkein, 59 prosenttia. 

Omikron 2-variantti on saavuttanut valtaviruksen aseman ja sitä todetaan nyt yli puolessa positiivisista näytteistä. Joidenkin tutkimusten mukaan se saattaa olla 30 prosenttia tartuttavampi kuin omikron 1-variantti. Jos on sairastanut omikron 1:n, niin voi myös sairastua kakkosvarianttiin, mutta se ei ole toistaiseksi näyttänyt olevan mitenkään yleistä.

Tartunnat ovat vähentyneet nuorimmissa, alle 20-vuotiaiden ikäryhmissä, mutta toisaalta kasvaneet vanhemmissa ikäryhmissä, 60-100-vuotiaissa. Sairaalahoidon tarve voi edelleen kasvaa ja sen vuoksi on tärkeää noudattaa edelleen varovaisuutta. Tyksissä oli 15.3.2022 yhteensä 47 koronapositiivista potilasta, joista viisi tarvitsee tehohoitoa.

Viime aikoina noin 60 prosenttia koronapositiivisista potilaista on sairaalassa koronavirusinfektion takia ja 40 prosentilla on toinen syy sairaalahoitoon koronan ollessa lisälöydös. 

Koronatilanne ei ole ohi, vaan voi edelleen valitettavasti vaikeutua. Nyt ei ole aika keventää rajoituksia, mutta toivottavasti tilanne ei vaikeudu niin paljoa, että uusiin rajoituksiin jouduttaisiin.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä päätti kuitenkin keventää maskisuositusta 5. ja 6. luokkalaisille, koska näissä ikäluokissa kuten lapsilla ja nuorilla yleensäkin, tartunnat ovat vähentyneet. Sitä vanhemmille opiskelijoille suositellaan vielä maskin käyttöä.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän seuraava kokous on 29.3. ellei tilanne edellytä kokousta jo aiemmin.

Terveysturvalliset toimintatavat ovat edelleen tarpeen: 

- Pese kädet

- Käytä maskia

- Pidä etäisyyttä muihin ihmisiin

- Yski hihaan

 

Kehittämispäällikkö

Antti Leino
p. +358401268272
antti.leino(a)somero.fi

Kaupunginjohtaja

Sami Suikkanen
p. +358447791200
sami.suikkanen(a)somero.fi