sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
somerofi-vaihtuva-banderollikuva-2782664862.jpg
 

Ajankohtaista

Tältä uutispalstalta löydät kaikki Someron kaupungin ajankohtaiset uutiset ja tiedotusasiat.

 

Uutiset

22.03.2022

Koronatilanne ja vierailut Someron kaupungin hoivayksiköissä

Koronatilanne ja vierailut Someron kaupungin hoivayksiköissä

Koronatilanne on edelleen vaikea myös Somerolla. Someron kaupungin perusturvan eri toimintayksiköissä on todettu merkittävissä määrin koronatartuntoja niin henkilöstössä kuin asiakkaissa viimeisten viikkojen aikana. Lisäksi huolta on herättänyt tartuntamäärien kasvaminen etenkin ikääntyneiden keskuudessa. 

Palvelutalo Tervaskannon Pihlakodissa on todettu 22.3.2022 useita koronatartuntoja. Vierailuja pyydetään välttämään mahdollisuuksien mukaan loppuviikon ajan maanantaihin 28.3.2022 saakka.   

Ikääntyneillä ja riskiryhmillä on oikeus tavata läheisiään. Muistettava kuitenkin on, että vierailujen aikana tulee huomioida seuraavat asiat: 

  • Hygieniaohjeisiin, turvaväleihin ja maskinkäyttöön on syytä kiinnittää erityistä huomiota ikääntyneiden ja riskiryhmiin kuluvien läheisten luona.
  • Henkilön, jolla on koronavirusinfektioon viittaavia oireita, ei pidä mennä vierailemaan mihinkään sosiaali- tai terveydenhuollon yksikköön, vaikka hän olisikin saanut jo kaksi tai kolme koronavirusrokoteannosta.
  • Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä suosittaa kaikkia sosiaali- ja terveysalan palveluyksiköissä vierailevia tekemään koronan kotitestin ennen vierailua, jotta oireettomatkaan eivät veisi koronavirusta palveluyksiköihin.
  • Mikäli vierailijalla ei ole ollut mahdollisuutta tehdä kotitestiä, tulee vierailijan noudattaa erityisen huolellisesti hygienia ja turvaohjeita (maskin käyttö, käsihygienia ja turvavälit) koko vierailun ajan.
  • Turvallisiin vierailukäytäntöihin tulee kiinnittää erityistä huomiota, riippumatta asukkaiden, henkilökunnan ja vierailijoiden rokotusstatuksesta.
  • Yhteisissä tiloissa oleskelua tulee välttää.
  • Koronatilanteen nopeasta heikkenemisestä johtuen, varmistathan vierailusi sopivuuden etukäteen soittamalla.

Lue lisää sivustolta: 

Vierailuohjeet

 

Kehittämispäällikkö

Antti Leino
p. +358401268272
antti.leino(a)somero.fi

Kaupunginjohtaja

Sami Suikkanen
p. +358447791200
sami.suikkanen(a)somero.fi