sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
somerofi-vaihtuva-banderollikuva-2782664862.jpg
 

Ajankohtaista

Tältä uutispalstalta löydät kaikki Someron kaupungin ajankohtaiset uutiset ja tiedotusasiat.

 

Uutiset

25.04.2022

Someron kaupungin tiedote koronasuosituksiin liittyen

Someron kaupungin tiedote koronasuosituksiin liittyen

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä päätti 22.4.2022 luopua yleisestä maskisuosituksesta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) aikaisemman päätöksen mukaisesti.

THL poisti 14.4.2022 yleisen maskisuosituksen Suomessa lukuun ottamatta seuraavia tilanteita:

  • Julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, kun hakeudutaan koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin
  • Jos on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä
  • Jos tietää altistuneensa koronavirukselle (esim. perheessä on todettu tartuntoja) ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä.

Oireisille suositellaan aina ensisijaisesti kotona pysymistä oireiden väistymiseen saakka.

Maskin käyttöä suositellaan Varsinais-Suomessa kuitenkin edelleen henkilökunnalle ja vierailijoille seuraavissa paikoissa: Terveydenhuollon kaikissa toimipisteissä (sairaalat, terveyskeskukset, vastaanotot), ympärivuorokautisen hoivan laitoksissa, vammaispalveluiden hoitoyksiköissä, iäkkäiden ja riskiryhmään kuuluvien laitos- ja kotihoidossa sekä tarvittaessa myös sosiaalityössä.

Oman harkinnan mukaan voi edelleen käyttää maskia esimerkiksi sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Erityisesti rokottamattomien sekä niiden, joilla on riski saada vaikea koronatauti rokotuksista huolimatta, kannattaa harkita sellaisen maskin käyttöä. Maski suojaa myös kantajaansa tehokkaasti.  

Koronaviruspositiivisten potilaiden uudet hoitojaksot Tyksin sairaaloissa ovat vähentyneet jo neljän viikon ajan, mikä kuvaa epidemian rauhoittumista. Tällä hetkellä Tyksissä on 23 koronapotilasta, joista 17 on hoidossa koronavirusinfektion vuoksi, kuudella potilaalla koronavirus on lisälöydös. Teho-osastoilla ei ole nyt koronapotilaita.

Iäkkäillä on yhä paljon tartuntoja ja perusterveydenhuollon osastoilla on vielä runsaasti koronapotilaita. Hoivalaitoksissa on viime viikkoina esiintynyt epidemioita,

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedote 22.4.2022

THL:n maskisuositus 14.4.2022

 

Kehittämispäällikkö

Antti Leino
p. +358401268272
antti.leino(a)somero.fi

Kaupunginjohtaja

Sami Suikkanen
p. +358447791200
sami.suikkanen(a)somero.fi