sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
somerofi-vaihtuva-banderollikuva-2782664862.jpg
 

Ajankohtaista

Tältä uutispalstalta löydät kaikki Someron kaupungin ajankohtaiset uutiset ja tiedotusasiat.

 

Uutiset

01.04.2023

Somerosta ylellinen rantakohde - tekojärvihanke käynnistyy

Somerosta ylellinen rantakohde - tekojärvihanke käynnistyy

Someron kaupunki suunnittelee Someron alueelle mittavaa tekojärvihanketta. Järvi tulee olemaan kooltaan noin 200 hehtaarin luokkaa ja sen vedenlaatuun tullaan panostamaan erityisillä suodatusmenetelmillä, joilla vesi saadaan pysymään kirkkaan turkoosina. Tekojärven ympäristöön kaavoitetaan rantatontteja ja sinne on suunnitteilla jo mm. luksushotelli sekä Someron kaupungin yleinen uimaranta. 
 

 Someron alueella on vesistöjä ennestään noin 29,70 neliökilometriä. Suuri osa näistä on sameita tai tummavetisiä, pois lukien sukeltajien suosima Iso-Valkee ja muutama muu. Pian käynnistyvän mittavan rakennushankkeen myötä somerolaiset ja kesäasukkaat pääsevät tulevaisuudessa nauttimaan rantaelämästä ja kirkkaista vesistä.

- "Somero on suosittu mökkikunta ja muuttajiakin meille tulee tasaisesti. Rantatontteja kysytään paljon, mutta niitä tulee myyntiin melko vähän. Hankkeen myötä päästään uuden tekojärven rantamaisemiin kaavoittamaan kokonaan uutta aluetta, Somero Beachia, johon tulee sekä vapaa-ajan että omakotitontteja. Upea uimaranta turkooseine vesineen tulee olemaan alueen ehdoton vetonaula", Ympäristöministeriön kanssa ympäristövaikutusten arviointia parhaillaan viimeistelevä Someron kaupungin kehittämispäällikkö Antti Leino kertoo.

Yhteistyöhankkeen yhtenä toimijana ja rahoittajana on Luxury Resort & Spa Somero Oy, joka rakennuttaa tulevan tekojärven rantaan ylellisen kylpylähotellikompleksin.

"Somerolta löytyy jo valmiiksi monenlaisia elämyksiä ja nähtävää. Luksuskohde tuo meille myös varakkaat ulkomaiset turistit, joita voimme ohjata tutustumaan Someron lukuisiin matkakohteisiin ja www.visitsomero.fi-nettisivujen tarjontaan", iloitsee Leino.

Tekojärven rakennustyöt on määrä käynnistää kuluvana vuonna, kun asianmukaiset lupaprosessit saadaan vietyä läpi. Rakennusprosessi tulee vaatimaan mittavat pohjatyöt ja suodatinlaitteiston asennuksen, jotta Paimionjoesta tekojärveen johdettava samea vesi saadaan suodatettua. Näin järven vedenlaatu saadaan pysymään kirkkaana. Hankkeen viimeistelyä jatketaan ja aikataulusta ja tarkemmasta sijoittelusta tullaan tiedottamaan myöhemmin.


#aprillipäivä #somerofiilis

 

Kehittämispäällikkö

Antti Leino
p. +358401268272
antti.leino(a)somero.fi

Kaupunginjohtaja

Sami Suikkanen
p. +358447791200
sami.suikkanen(a)somero.fi