sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
somerofi-vaihtuva-banderollikuva-2782664862.jpg
 

Ajankohtaista

Tältä uutispalstalta löydät kaikki Someron kaupungin ajankohtaiset uutiset ja tiedotusasiat.

 

Uutiset

05.04.2023

Varha tiedottaa: Asiakasohjaus Soihtu -yksikön toiminta on käynnistynyt Somerolla

Varha tiedottaa: Asiakasohjaus Soihtu -yksikön toiminta on käynnistynyt Somerolla


Sosiaalihuoltolain mukainen ohjaus, neuvonta sekä palvelutarpeen ja lastensuojelutarpeen arviointi tullaan Varsinais-Suomen hyvinvointialueella, Varhassa, toteuttamaan alueellisissa Soihtu-tiimeissä. Tiimien toimintaa pilotoidaan 1.3.2023 alkaen kahdella alueella, josta toinen on Salo–Somero.


Soihtu-tiimit palvelevat lapsiperheitä sekä alle 65-vuotiaita aikuisia. Yli 65-vuotiaiden osalta palvelun tarve kartoitetaan ikääntyneiden asiakasohjauksessa tai gerontologisen sosiaalityön yksikössä.

Tiimi koostuu monialaisesti sosiaalihuollon ja terveydenhuollon ammattilaisista, jotka yhdessä asiakkaan kanssa kartoittavat asiakkaan tilanteen ja ohjaavat oikeiden palveluiden piiriin. Tiimi ottaa vastaan kiireettömät sosiaalihuoltolain mukaiset yhteydenotot, lastensuojeluilmoitukset ja vastaa Pyydä apua -yhteydenottoihin. Hyvinvointialueen asukkaat ja viranomaiset voivat olla yhteydessä tiimiin sosiaalihuoltoon liittyvissä asioissa. Kiireellisissä tilanteissa tulee ottaa yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystykseen tai hätäkeskukseen.

Tiimien toimintaa kehitetään yhteistyössä Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hankkeen kanssa.

Sointu on nyt Soihtu

Aikaisemmin Salossa toiminut Sointu-tiimi muodostaa Salo-Someron alueelle Soihtu-tiimin, joka palvelee 1.3.2023 alkaen salolaisten lisäksi myös somerolaisia. Kyseinen tiimi sijaitsee fyysisesti Salossa. Työntekijät tapaavat asiakkaita Varhan toimipisteissä ja jalkautuvat asiakkaiden koteihin.

Ohjausta ja neuvontaa on Soihtu-toiminnan pilotin aikana saatavilla puhelimitse. Tarvittaessa on mahdollista varata myös käyntiaika. Salo–Someron alueen Soihtu-tiimin tavoittaa arkisin klo 8.30–15 numerosta 044 778 3121.

Soihtu-tiimin tarjoaman tuen lisäksi työikäisten palvelut tarjoavat neuvontaa ja ohjausta liittyen taloudellisiin asioihin ma–pe klo 9–12 numerossa 02 772 3050.


Lisätiedot:

https://www.varha.fi/fi/asiointikanavat/asiakasohjaus-soihtu-salo-ja-somero


#varha

 

Kehittämispäällikkö

Antti Leino
p. +358401268272
antti.leino(a)somero.fi

Kaupunginjohtaja

Sami Suikkanen
p. +358447791200
sami.suikkanen(a)somero.fi